Gir råd og støtte til familier som har barn med nedsatt funksjonsevne

Habilitøren vår

Gir råd og støtte til familier som har barn med nedsatt funksjonsevne

lise fornes

Lise Bakke Fornes

Her kan du lese om sosialfaglig rådgiver Lise Fornes som arbeider i Habiliteringstjenesten for barn og unge (HABU), St. Olavs hospital.

Lise arbeider med rådgiving til familier om støtteordninger for barn og unge med nedsatt funksjonsevne. I tverrfaglige team arbeider hun med støtte og tilrettelegging for bedre livskvalitet til barn, ungdom og deres familier.


Fortell oss litt om bakgrunnen din, utdanning og arbeidserfaring

Jeg er Lise Fornes og jobber som sosialfaglig rådgiver ved Habiliteringstjenesten for barn og unge (HABU). I tillegg jobber jeg i en prosjektstilling på Regionalt palliativt team for barn og unge Helse Midt-Norge (PALBU-Midt).

Jeg har hovedfag i psykologi fra NTNU, har tidligere jobbet på NAV med oppfølging av ungdom, arbeidssøkere, sosialhjelpsmottakere og som markedskontakt opp mot bedrifter. I dag jobber jeg i to ulike team ved HABU. I et team arbeider jeg med barn og unge med Cerebral parese og i et annet team arbeider jeg med barn og unge med sjeldne tilstander.

Hvilke arbeidsoppgaver har du?

Jobben min består primært i å ha samtaler med foreldrene til barna og ungdommene som henvises til oss. Vi snakker om hvilke praktiske, sosiale og emosjonelle konsekvenser som følger med å ha barn med nedsatt funksjonsevne. Målet er å sikre at familiene får god informasjon om ulike støtteordninger som kan lette i hverdagen. Det kan være tjenester eller ytelser fra NAV og kommune. Mange foreldre gir tilbakemelding på at samtalene i tillegg har en støttende funksjon, at de får annerkjennelse og hjelp til å sette ord på utfordringer de står i.

Jeg bistår med kartlegging av adaptive ferdigheter under tverrfaglig utredning av barn og unge. Jeg er med på å holde kurs og undervisning for familiene og samarbeider med lokalt hjelpeapparat sammen med vårt tverrfaglige team ved HABU.

Hva trives du best med i rollen som habilitør?

Det jeg trives best med er møtet med alle de flotte familiene vi samarbeider med. Det gode samarbeidet med engasjerte og dyktige fagpersoner i spesialisthelsetjenesten og kommunen gjør at jeg trives i jobben min.

Sammen finner vi gode løsninger

Sammen finner vi gode løsninger for barna, ungdommene og deres familier. Vi kan bidra til at de kan oppnå best mulig livskvalitet på alle områder, selv om livet ikke ble helt som planlagt.

Jeg trives også godt med undervisning og refleksjonsgrupper. Jeg setter pris på at jobben inneholder varierte oppgaver og at jeg kontinuerlig får muligheten til å utvikle meg både som menneske og fagperson.

Fortell oss om faglige interesser. Hva er du opptatt av? Hva er «kjepphesten» din?

Jeg er opptatt av at habiliteringsbarna og deres familier skal få gode tjenester. For å komme dit har jeg tro på en familiesentrert modell der vi har fokus på hva som er viktige verdier for familiene og at vi går veien sammen med dem.

Jeg setter tverrfaglig samarbeid høyt. Det er helt unikt å se hvordan tverrfaglig samarbeid kan føre til spennende og nyttige løsninger.

Hvilke områder eller prosjekter kunne du tenkt deg å samarbeide med andre habilitører i regionen om?

Jeg er opptatt av søsken som pårørende og hvordan ivareta deres rett til støtte fra kommune og spesialisthelsetjeneste. Jeg er også opptatt av sorgstøtte for foreldre og søsken til barn med livsbegrensende tilstander. Dette er noe jeg gjerne kunne tenkt meg å samarbeide med andre fagpersoner i regionen om.

Jeg har tro på nettverksarbeid der en får mulighet til å treffe andre, og har god erfaring med å gjennomføre dette, både for foresatte og for fagpersoner som jobber med habiliteringsbarn ute i kommunene.

Hvis du hadde vært helseminister en dag, hva ville du tatt tak i?

Dersom jeg hadde vært helseminister ville jeg satt meg godt inn i hva et godt habiliteringstilbud betyr for barn med nedsatt funksjonsevne og deres familie. Jeg ville opparbeidet fagkunnskap som sikrer at tilbud er kunnskaps- og erfaringsbasert. Jeg ville reist rundt i store og små kommuner for å få et lite innblikk i hvordan barna og familiene har det i barnehage, skole og hverdagsliv.

Jeg ville sikret tilstrekkelige ressurser til habilitering i både kommuner og spesialisthelsetjeneste, slik at alle får tilgang til like tjenester og tilstrekkelig hjelp til å leve gode liv, med de gitte forutsetningene.


Kontakt

Lise Fornes


Lise Bakke Fornes

Sosialfaglig rådgiver

Habiliteringstjenesten for barn og unge (HABU)
St. Olavs hospital HF

  lise.bakke.fornes@stolav.no

 

Besøksadresse

Vådanvegen 39, Lian, Trondheim

person-portlet

Habilitør

Lise Bakke Fornes
Sosialfaglig rådgiver, HABU St. Olavs hospital

Kontakt

Kontakt

   kontakt@rkbu.ntnu.no

  Tilsette

   Om oss

  Førespurnad om studiar

Adresse

RKBU, NTNU Institutt for psykisk helse, 7491 Trondheim

Besøksadresse

Klostergata 46, 3. etasje

RKBU Midt-Norge, Inngang. Klostergata 46 Trondheim

Ynskjer du vår rådgjeving?

Her kan du be om faglege råd

  Søk faglege råd og støtte

Vil du motta vårt nyhetsbrev?

Vil du motta vårt nyhetsbrev?