Vil du støtte hjerneforskningen vår?

Vil du støtte hjerneforskningen vår?


All støtte blir satt stor pris på og er meget viktig for forskningen

All støtte blir satt stor pris på og er meget viktig for forskningen

 

Som bedrift, organisasjon eller privat aktør kan du være med på å sikre høy kvalitet på hjerneforskningen ved NTNU. Privat støtte er verdifulle økonomiske bidrag for et forskningsmiljøet, og oppleves også som anerkjennelse og motivasjon.

Forskningspenger uten spesielle bindinger betyr mye for forskningen ved Kavli-instituttet. Om lag 40 prosent av instituttets inntekter er bundet til konkrete forskningsprosjekter, hvorav de viktigste kommer fra Norges forskningsråd og European Research Council.

Jo større inntekter uten bindinger, jo større muligheter for nye forskningsinitiativ som på sikt kan få finansiering fra andre. Derfor betyr styrkingen av Kavli-instituttets forskningsfond svært mye for at vi skal nå de målene vi har satt oss. 

– May-Britt Moser og Edvard Moser


Slik kan du bidra

Slik kan du bidra

Alle kan støtte hjerneforskningen ved Kavli-instituttet. Vi mottar pengegaver fra enkeltpersoner, bedrifter og organisasjoner, samt testamentariske gaver.

Alle gaver blir satt stor pris på og er meget viktige for Hjerneforskningsfondet og forskningen ved Kavli-instituttet. Ta gjerne kontakt med oss og diskuter muligheter. 


Støtt hjerneforskningen, det setter vi stor pris på!

Vipps til 696680

​Vipps 696680 til Hjerneforskningsfondet (UNIFOR). Merk gjerne innbetalingen med anledning og kontaktinformasjon, det gjør det mulig for oss å takke for gaven.

Gi via bank til 4202 17 13168

Hjerneforskningsfondets bankkontonummer er 4202 17 13168. Hvis gaven er knyttet til en spesiell anledning, setter vi pris på at dette oppgis på innbetalingen. Det gjør det lettere for oss å takke for gaven.

Minnegave

Mange gir minnegaver til Hjerneforskningsfondet, og dette setter vi stor pris på. Vi ønsker å takke så snart som mulig etter begravelsen, og ofte ønsker pårørende oversikt over hvem som har gitt minnegaver. Vi håper derfor at pårørende, eller begravelsesbyrå, tar kontakt med oss før begravelsen.

Testamentarisk gave

Dersom du vurderer å gi en testamentarisk gave til Hjerneforskningsfondet, anbefaler vi å ta kontakt med oss for å sikre at den er i samsvar med testators vilje og at formaliteter ved opprettelsen av testamentet blir riktig.

Aktuelt

Aktuelt

AKTUELT

Hvem har bidratt til Hjerneforskningsfondet?

Hvem har bidratt til Hjerneforskningsfondet?

Godt og vel 40 prosent av bidragene kommer fra Kavli Foundation i USA og de resterende knapt 60 prosent fra andre organisasjoner og enkeltpersoner (april 2023).

Vi mottar pengegaver fra enkeltpersoner, bedrifter og organisasjoner, samt testamentariske gaver. Ikke alle ønsker å offentliggjøre at de har gitt gaver, det respekterer vi selvsagt. Alle gaver blir satt stor pris på og er meget viktige for fondet og forskningen ved Kavli-instituttet.

May-Britt Moser og Edvard Moser sammen med Jan Frode Janson, adm.dir. Sparebank1 SMN. Bilde.
May-Britt Moser og Edvard Moser sammen med Jan Frode Janson, adm.dir. Sparebank1 SMN.

50 MNOK fra Sparebank1 SMN

- I februar 2024 ga vi i SpareBank 1 SMN vår aller største enkeltbevilgning på 50 millioner kroner til hjerneforskningen ved Kavliinstituttet i Trondheim.

Med Nobelprisvinnerne Edvard Moser og May Britt Moser i spissen har vi her i Trondheim et verdensledende miljø for forskning på hjernen og hjernefunksjon. Dette ønsker vi å støtte opp om og videreutvikle. Det er slik at vi i SpareBank 1 SMN er eid av samfunnet, hele 42 % er samfunnets rettmessige andel av oss. Derfor gir vi det tilbake til regionen vår. Støtten til Hjerneforskningsfondet og den forskningen som Edvard og May Britt står i spissen for er vår måte å bidra til fremragende forskning som kanskje kan løse Alzheimer-gåten! 

Jan Frode Janson, adm.dir. Sparebank1 SMN

May-Britt og Edvard ved bryllupsbildet av Margaret og Per Fuchs.

Testamentarisk gave fra Margaret og Per Fuchs

Hjerneforskningsfondet mottok sommeren 2022 en stor testamentarisk gave fra ekteparet Margaret og Per Fuchs, som testamenterte bolig og annen formue til støtte for forskningen ved Kavli-instituttet. Margaret døde i 2019 og Per i april 2022.

Med sin faglige bakgrunn innen strømningsteknikk og fluidmekanikk fra NTH og etter hvert SINTEF, ble Per Fuchs sentral ved utforming og realisering av det store flerfaselaboratoriet på Tiller ved Trondheim, et anlegg som har betydd veldig mye for utvikling av lønnsom norsk olje- og gassproduksjon til havs. Per Fuchs gikk etter hvert over til Equinor hvor han hadde ulike stillinger i Equinor sitt forskningsmiljø, blant annet som spesialist og sjefsforsker.

Solberg-ekteparet.
Ekteparet Solberg. Foto: Privat.

Anne-Lise og Erik Solberg stipendiat

Trondheims-ekteparet Anne-Lise og Erik Solberg ga i 2019 en stor gave til Hjerneforskningsfondet. Gaven er et uttrykk for deres sterke engasjement for instituttets banebrytende forskning og finansierer en permanent forskerstilling ved instituttet, Anne-Lise og Erik Solberg stipendiat.

Erik, som gikk bort i 2022, var adm.dir. ved Ila og Lilleby Smelteverker og sivilingeniør fra NTH i 1958. Det betyr at han må ha hatt noen overlappende studieår med Fred Kavli, grunnleggeren av Kavli Foundation og selve ryggraden for Kavli-instituttene rundt om i verden. Det er interessant at både Erik og Fred ble industriledere som på hver sin kant bidro til teknologisk utvikling. Kanskje ikke tilfeldig at det er slike mennesker som forstår viktigheten av grunnforskning?

Til topps mot Alzheimer
- støtt forskningen i jakten på en kur

Vi heier på innsamlingsaksjonen til Nils-Jarle Sætre! Han har gått tur til minne om mora, Jorunn Ingerd Sætre som ble rammet av Alzheimers sykdom. Sommeren 2023 heiet vi Nils-Jarle gjennom Lofoten og opp til Sørøya i Finnmark, og i 2021 fra Stadt til Galdhøpiggen.

Han har et sterkt ønske om å skape åpenhet om sykdommen og hjelpe de som er og blir ramma. Underveis på turene har han møtt mange mennesker, slått av en prat, delt tanker og historier, samt holdt flere sterke og rørende foredrag. Et fantastisk engasjement!

Nils-Jarle har gjennom sine turer samlet inn over 1,6 millioner kroner til grunnforskningen ved Kavli-instituttet.

Ta en titt på tiltoppsmotalzheimer.no

Utsnitt av fanen til Stjørdal Arbeiderkvinnelag
Utsnitt av fanen til Stjørdal Arbeiderkvinnelag.

Årlig bidrag fra Stjørdal Arbeiderkvinnelag

Stjørdal Arbeiderkvinnelag har støttet TFSR med 10 000 kroner i året siden 2015. Jorun Tyholt, leder i styret i Stjørdal Arbeiderkvinnelag sier at de først ble oppmerksomme på hjerneforskningen ved Kavli-instituttet etter Nobelprisen i 2014. Hun forteller at foreningen stort sett består av eldre damer som forstår viktigheten av hjerneforskning og forskning på Alzheimer og andre demenssykdommer.

Edvard Moser and Pauline Braathen
Edvard Moser and Pauline Braathen. Foto: Privat.

100 millioner i gave til Moserne

Den engelske kvinnen Pauline Braathen gir 50 millioner kroner til et nytt senter ved Kavli Institute for Systems Neuroscience ved NTNU. I tillegg gir Kavli Foundation 50 millioner kroner.

Gemini: Moser får 100 millioner i gave
Pauline Braathen forklarer hvorfor hun gir penger på senteret (Film på YouTube (3:03))

Ensliges Landsforbund. Logo.

Millionformuen til Ensliges landsforbund
støtter Alzheimer-forskningen

Ensliges landsforbund donerte hele formuen til forskning på Alzheimers sykdom ved Kavli-instituttet. Ifølge Marie Synnes og Ensliges landsforbund finnes det ikke noe viktigere å donere penger til enn Alzheimer-forskning.

– Med en økende eldre befolkning, er også Alzheimer et økende problem, sier styreleder Marie Synnes.

– Slike permanente gaver gjør det mulig å satse langsiktig, sier May-Britt Moser.

NRK: Gir over 20 millioner i gave

Marit Brunstad med mora si. Bilde.
Marit Brunstad med mora si. Privat.

Høsten 2023 døde verdens beste mamma, Åse Brunstad

- Hun var det mest omtenksomme, uselviske og hjertegode mennesket jeg visste om, og hun tok vare på alle! Stor føltes urettferdigheten da vi begynte å ane at noe var galt. Den alltid så strukturerte damen, hadde ikke 100% kontroll lenger. Diagnosen kom noen år senere: Alzheimer.

- Vi skal klare dette også, sa hun til meg. Alzheimer er en ondskapsfull sykdom, det er grusomt å se sin nærmeste miste seg selv. Heldigvis var mamma glad til det siste og vi hadde mye kjekt sammen. Spurte vi om hun hadde det bra, sa hun alltid ja. Men tanken på hva hun kunne hatt, tingene hun slet med og hva hun aldri kunne gjøre, det skjærer i hjertet.

Valget enkelt da jeg skulle feire 50-års dagen min. Gaven skulle selvfølgelig gå til forskning på Alzheimer og Moser. Håpet er at de en dag skal finne svaret på gåten, og at ingen flere skal bære tyngden av Alzheimer. Lykke til og takk for det dere har gjort så langt.

Marit Brunstad


Logoer

Følg Kavli-instituttet på sosiale media

Følg Kavli-instituttet på sosiale media


Følg oss!