Om institutt for nevromedisin og bevegelsesvitenskap
Om instituttet
Institutt for nevromedisin og bevegelsesvitenskap (INB) består av de medisinske spesialitetene som utreder og behandler skader og sykdommer i hodet, nervesystemet, sanseorganene, og bevegelsesapparatet. Vårt institutt driver utdanning, forskning og innovasjon på disse feltene.
INB har ansvar for studieprogrammene Fysioterapi, Ergoterapi, Audiologi, Bevegelsesvitenskap, Aktivitet og bevegelse, Topptrener II og Helseinformatikk.
Vår virksomhet er en del av det integrerte universitetssykehuset St. Olavs hospital og vi er til stede ute i kommunene og i samarbeid med basalforskningsmiljøer internt og eksternt som Centre for Neuronal Computation (SFF-CNC) / Kavli instituttet.
Instituttet har om lag 250 ansatte i faste og midlertidig vitenskapelige stillinger, samt teknisk-administrativt ansatte. Instituttet har en sammensetning av fagfolk innen et bredt spekter av disipliner. Det gir oss unike muligheter for tverrfaglig forskning.
Ambisjon og strategi
INBs ambisjon og strategi for perioden 2019-2025
Organisasjon og ledelse
Institutt for nevromedisin og bevegelsesvitenskap ledes av instituttleder Jorunn L. Helbostad, nestleder for forskning Torunn Askim, nestleder for undervisning medisin og EVU Wenche Moe Thorstensen, nestleder for undervisning bachelor og master Monica Lillefjell (i forskningstermin fra august 2021-juli 2022) og kontorsjef Torill Naavik.
Fagenheter
Instituttets mange forskningsgrupper og prosjekter er organisert i flere fagenheter:
- Fagenhet for audiologi, ergoterapi og fysioterapi
- Fagenhet for nevrofag
- Fagenhet for geriatri, bevegelse, hjerneslag og rehabilitering (GeMS-r))
- Fagenhet for øre-nese-hals, kjevekirurgi, øyesykdommer, revmatologi og ortopedi (ØRO)
Hver fagenhet ledes av en fagenhetsleder.
Instituttledergrupper
Instituttleder, nestledere, og kontorsjef utgjør instituttets ledergruppe (møtes ukentlig). Ledergruppen sammen med fagenhetsledere utgjør instituttets operative ledergruppe og møtes månedlig. Det er i tillegg opprettet en utvidet ledergruppe som inkluderer valgte interne medlemmer, eksterne medlemmer, andre interne medlemmer og studentrepresentanter. Utvidet ledergruppe møtes fire ganger pr år.
Instituttledergruppenes mandat, medlemmer og møtereferater (intranett)
» Kontakt ledelsen, fagenhetsledere eller administrasjonen
Kontakt
+47 73 59 20 20
Henvendelser vedrørende ph.d. ved INB sendes til phd@inb.ntnu.no
Henvendelser til studie-administrasjonen sendes via NTNU Hjelp:
NTNU Hjelp for instituttets studenter
Søkere og andre eksterne bes bruke studier@inb.ntnu.no som kontaktpunkt.
Denne besvares innenfor vanlig arbeidsuke. Det vil si man-fre kl 08-15. Ved stor pågang kan det ta inntil 3 virkedager før du får svar. Ved henvendelse oppgi din kontaktinformasjon: Fullt navn, epost, mobilnr og hvilket studieprogram du tilhører. Instituttet kan ikke svare på spørsmål om opptak og supplering, dette må rettes til opptak@ntnu.no.