Instituttstyret ved Institutt for lærerutdanning

Perioden 1. august 2021–31. juli 2025

Instituttstyret ved Institutt for lærerutdanning

Styret er Institutt for lærerutdannings formelle styringsorgan med representasjon fra samarbeidspartnere, studenter og ansattes velgergrupper. Instituttstyret diskuterer og beslutter innenfor rammene som er gitt fra overordnet nivå. Aktuelle saker er instituttets strategi og års- og periodeplaner, intern fordeling av budsjett og bevilgninger, og en rekke andre saker av strategisk eller prinsipiell betydning for innovasjon og god kvalitet i utdanning og forskning. Mer om styrearbeid nedenfor.


Styret ILU

Penn og notatblokk


Styremedlemmer

Styremedlemmer

  • Ingvild Marheim Larsen – styreleder
  • Kristin Bratberg Røe
  • Frode Øren – første vara
  • Anne Kristine Østerås – andre vara
  • Alvilde Berg Kvinge
  • Andrea Jorde Petersheim

Møtedatoer

Møtedatoer

  • Torsdag 26. september – og styreseminar fredag 27. september
  • Torsdag 14. november
  • Torsdag 12. desember
  • Torsdag 13. februar
  • Torsdag 24. april
  • Torsdag 12. juni – styremøte og -seminar

Saker og protokoller

Saker og protokoller

Styringsreglement

Styringsreglement

Om styrearbeid

Om styrearbeid

Instituttstyret er et kollektivt styringsorgan og skal ha et tydelig helhetsperspektiv slik at styret og styrearbeid i alle sammenhenger handler om å se hele virksomheten. Den viktigste og daglige medvirkningen ved ILU skjer dermed i enhetene og fagmiljøene ved instituttet. Formell medbestemmelse utøves i andre organer jf. Hovedavtalen og Tilpasningsavtalen ved NTNU.

Styremedlemmene skal bidra med sin kompetanse og erfaring, både av faglig og administrativ karakter, slik at styret som kollegium utgjør et bredt spekter av impulser fra samfunns- og arbeidsliv. Dette skal være med på å ivareta samfunnets interesser og bidra til å styrke samspillet mellom institusjonen og interessegrupper som f.eks. praksisfeltet. Ingen av styremedlemmene representerer bestemte interesser eller grupper og alle styremedlemmene har det samme ansvaret for å utvikle institusjonen. For å lykkes med dette er det viktig at styremedlemmene har god forståelse av styrets rolle, samt formålet og rammene for virksomheten (jf. KDs veileder).

Styreansvaret er individuelt. Mens styrets oppgave er kollektiv, er det rettslige ansvaret individuelt. Verken styreleder eller medlemmene er representanter for interessegrupper, jamfør KDs veileder. Styret har beslutningsansvar, jamfør NTNUs styringsreglement. Styret kan ikke gjennomføre egne beslutninger. Myndigheten skal utøves gjennom enhetens leder. Flere vil mene at det finnes gråsoner her, men hovedregelen er klar ved at instituttleder har ansvaret for den daglige driften iht. styringsreglementet og styret skal beslutte i saker som er av stor betydning for virksomheten. Formålet med disse formuleringene er å stadfeste at det ikke er rom for «særinteresser» i form av forhold eller hensikter som ikke handler om virksomhetens beste etter en samlet, overordnet vurdering. Styrets medlemmer skal være frie og uavhengige og uten personlige bindinger. Representanter som er valgt av velgergrupper i virksomheten («ansattrepresentanter»), representerer ikke de ansatte, men virksomheten.

(Utdrag fra NTNUs styringsreglement, KDs veileder for arbeidet til styrene for universiteter og høgskoler, og sak ILU 10/22.)