Utdanning ved Gjærevollsenteret

Utdanning

For at samfunnet skal klare å gjennomføre en grønn omstilling, må forståelsen av samspillet mellom mennesker, natur og samfunn utvides i alle lag. Gjærevollsenteret skal øke kompetansen blant studenter, framtidige forskere og samfunnsaktører, ved å arrangere utdanning og kurs om bærekraftig forvaltning av naturmangfoldet.

En bille som flyr fra en åpen hånd. Foto

overskrift-utdanningsprosjekter

Utdanningsprosjekter ved Gjærevollsentret:

Etter- og videreutdanningskurs: Bærekraft for finanssektoren

Etter- og videreutdanningskurs: Bærekraft for finanssektoren

Gjærevollsenteret er involvert i utviklingen av et etter- og videreutdanningsprogram i bærekraft for finanssektoren. Programmet skal støtte finanssektoren i å møte nye krav til bærekraftig aktivitet, og tar for seg kunnskapsgrunnlaget for bærekraftig bruk av natur og naturmangfold, bærekraftsrapportering i finansnæringen, miljø- og klimarisiko i låneportefølje, og bærekraft i kreditt og utlån.

Programmet utarbeides av et tverrfaglig fagmiljø ved NTNU bestående av Gjærevollsenteret, NTNU Handelshøgskolen og Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse. Flere regionale banker er samarbeidspartnere som kommer med innspill under utviklingen av kurset. Programmet er finansiert gjennom Direktoratet for høyere utdanning og kompetanses bransjeprogram for kompetanseutvikling, og gjennomføres for første gang fra oktober 2024. 

Etter- og videreutdanningskurs: NiN, GIS og landskapsøkologi for skognæringa

Etter- og videreutdanningskurs: NiN, GIS og landskapsøkologi for skognæringa

Gjærevollsenteret utvikler et etter- og videreutdanningskurs som skal støtte skognæringa i å møte nye krav til dokumentasjon av naturmangfold og bærekraft i sine aktiviteter. Programmet skal gi en innføring i landskapsøkologi, og kartlegging og dokumentasjon av naturmangfold ved hjelp av Natur i Norge (NiN) og geografiske informasjonssystemer (GIS).

Programmet utvikles av fagmiljøene i økologi og geografi ved NTNU. Norsk Institutt for Naturforskning (NINA) er involvert, og har ansvar for NiN-modulen. Sentrale aktører i skognæringa er samarbeidspartnere som kommer med innspill under utviklingen av kurset. Programmet er finansiert gjennom Direktoratet for høyere utdanning og kompetanses bransjeprogram for kompetanseutvikling, og skal gjennomføres fra januar 2025.