Om NTNU Energi
Om NTNUs energiforskning
Om NTNUs energiforskning
NTNU er Norges største institusjon for å utdanne høyt kvalifiserte kandidater innen energirelaterte felt. Energi er også et av NTNUs mest fremtredende forskningsområder, med forskere fra syv av åtte fakulteter som driver med energistudier.
NTNUs energiforskning spenner over et bredt spekter av temaer, inkludert stasjonære energisystemer, energi til transport, energieffektivitet og energibruk i bygninger, nabolag og industri.
NTNU er vertskap for seks og er partner i tretten norske sentre for miljøvennlig energiforskning (FME). Sentrene driver langsiktig forskning rettet mot fornybar energi, energieffektivitet, CCS og samfunnsvitenskapelige aspekter ved energiforskning, og jobber tett med industri og myndigheter.
Tverrfaglig forskning står sentralt i NTNU Energis oppdrag og en sentral driver for verdien vi bidrar til NTNU og samfunnet. En av våre kjerneaktiviteter er å etablere og støtte tverrfaglige forskerteam som takler presserende problemstillinger i både energisektoren og bredere samfunnsutfordringer. Hvert team forener forskere som arbeider på tvers av hele verdikjeden til sitt respektive felt. Teamene våre fokuserer på temaer som hydrogen, batterier, vindkraft (både på land og til havs), karbonfangst, utnyttelse og lagring, atomenergi, lav- og mellominntektsland, samfunn, smarte nett, solenergi, vannkraft og bioenergi.
Om det strategiske forskningsområdet NTNU Energi
NTNU Energi er ett av NTNUs fem strategiske forskningsområder. Vi samler 600 fremragende energiforskere, undervisnings- og teknisk personell som jobber med energirelaterte temaer. Vårt mål er å øke tverrfagligheten, innovasjonen, finansieringen og formidlingen av NTNUs energiforskning.
Det strategiske forskningsområdet er en inngang til energiforskningen ved NTNU for industri, myndigheter og forskere. Vi øker tverrfaglig forskning, samarbeid og innovasjon gjennom å utvikle strategier, sette i gang aktiviteter og skape møteplasser. Vi tar opp aktuelle problemstillinger og gir forskningsbaserte innspill til energirelaterte temaer i samfunnsdebatten.