Informasjonsmøte Senter for psykisk helse
Naboene ble informert om Senter for psykisk helse
Naboene ble informert om Senter for psykisk helse
Onsdag 15. juni ble det arrangert et åpent møte om Senter for psykisk helse. Senteret skal samle somatikk og psykisk helse og bli en del av universitetssykehuset på Øya. De fremmøtte fikk anledning til å stille spørsmål og høre om planene videre.
Illustrasjonen viser plassering og foreløpig utkast av Senter for psykisk helse.
Av Nordic - Office of Architecture
Skrevet av Janne.S Almhjell
St. Olavs hospital, Sykehusbygg og NTNU inviterte til et informasjonsmøte om det nye senteret som skal bygges på Øya, hvor somatikk og psykisk helse skal samles. Senter for psykisk helse blir det nye senteret for NTNUs fagmiljøer innen psykologi, psykisk helse, medisin og helse, sammen med St. Olavs hospital sitt fagmiljø og behandlingstilbud innen psykisk helsevern og rusbehandling.
– Vi er svært glade for å være i gang med planleggingen av Senter for psykisk helse. Realiseringen av dette siste senteret er et viktig bidrag for å øke både kvalitet og kapasitet for pasientbehandling, forskning og utdanning. Vi er i planleggingsprosess og vi håper dette møtet vil være starten på god informasjon og dialog med våre nye naboer, sier prosjektsjef Bente Alfnes fra St. Olav.
I møtet fortalte representanter fra både St. Olavs hospital og NTNU om hvem og hvilke funksjoner som skal ha tilhold i senteret. I tillegg orienterte prosjektsjef fra Sykehusbygg om byggeprosjektet og arkitekt viste skisser som er under arbeid.
Se presentasjon fra informasjonsmøtet
Illustrasjonen viser områdekart over Øya og midlertidige skisser av senteret. Plasseringen av Senter for psykisk helse i oransje farge, Kunnskapssenteret er markert i grønt.
- Vi ønsker å holde naboer, ansatte, studenter og andre interesserte løpende oppdatert på planene, og vil invitere til et møte igjen i løpet av høsten, sier Jostein Grytdal, prosjektleder for Senter for psykisk helse ved NTNU Campusutvikling.
Om Senter for psykisk helse
Om Senter for psykisk helse
- Senter for psykisk helse er en viktig del av NTNUs samling av campus, hvor en gjennom geografisk samling av fagmiljøer skal styrke forskning, utdanning og innovasjon ved universitetet.
- NTNUs fagmiljøer vil gjennom samlokalisering og sambruk kunne oppnå flere og bedre måter å drive forskning og utdanning på, i tillegg til å bidra til deling av kunnskap, kompetanse og erfaring på tvers av fagmiljøene og med St. Olavs hospital.
- Senteret skal ligge på Øya og blir dermed en del av helse- og sosialfagklyngen.
- NTNU, St. Olavs hospital, Helse Midt-Norge RHF og Sykehusbygg jobber med Senter for psykisk helse sammen i en felles prosjektorganisasjon. St. Olavs hospital er byggherre og Sykehusbygg er innleid som prosessledere for byggeprosjektet.
- Metier OEC, Nordic – Office og Architecture og Norconsult bistår i planleggingen og utformingen av senteret.
- Planlagt ferdigstillelse 2028. Prosjektmodellen er delt inn faser med milepæler og leveranser, og er samstemt med prosjektmodellen for NTNUs campusutvikling. Se mer om fremdrift og hvordan arbeidet organiseres: Slik jobber vi med Senter for psykisk helse
- Fagmiljøer og enheter som skal inn i senteret:
NTNU: Institutt for psykologi ved Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap og Institutt for psykisk helse ved Fakultet for medisin og helsevitenskap.
St. Olavs hospital: Akutt- og mottaksfunksjon for rus og psykisk helse, akutte døgnplasser for rus og psykisk helse for voksne, unge og barn, elektive døgnplasser for barne- og ungdomspsykiatri, spesialiserte funksjoner, døgnplasser for elektiv avrusning, alderspsykiatri, enhet for psykisk helse og rus i somatikken og forskning og utdanning.