NTNUs felles retningslinjer for utforming av arbeidsplasser
NTNUs felles retningslinjer for utforming av arbeidsplasser
NTNUs felles retningslinjer for utforming av arbeidsplasser
En håndbok for utforming av arbeidsplasser ved NTNU er nå på plass. Håndboken er utarbeidet med formål om å sikre gode arbeidsplasser for alle gjennom tydelige prosesser.
Foto: Rambøll/Henning Larsen Architects/C.F. Møller Architects/Rolvung og Brøndsted Arkitekter/Fabel Arkitekter/Oslo Works/mtre/Aas-Jakobsen
Skrevet av: Janne S. Almhjell
Et resultat av avtalen mellom NTNU og arbeidstakerorganisasjonene
Håndboken er basert på de retningslinjer for arbeidsplassutforming som er avtalt mellom arbeidsgiver og arbeidstakerorganisasjonene. Håndboka konkretiserer og operasjonaliserer prosessene for utformingen av fysiske arbeidsplasser for alle ansatte ved NTNU, og peker på behov for medvirkning og medbestemmelse i prosessen.
Håndboken skal være et verktøy
Det er først og fremst ment å brukes som et verktøy for å etablere en tydelig prosess for arbeidsplassutforming, når konkrete arbeidsmiljø skal flytte eller bygge om sine arbeidsplasser. Det vil være ulike behov og variere hvordan en arbeidsplass skal være.
Håndbokens viktigste formål vil derfor være å bidra til å koble medvirkning, medbestemmelse og beslutninger ved NTNU sammen med den involvering og de beslutninger som skjer i et byggeprosjekt. Håndboka skal fungere som et verktøy som gir forutsigbarhet og etterettelighet i perioden fra skisser til ferdig bygg.
Retningslinjene er utarbeidet av tverrfaglig gruppe
I juni 2023 ble NTNU og arbeidstakerorganisasjonene enige om å lage en beskrivelse av hvordan arbeidsplasser ved NTNU skal utformes. Enhet for campussamling ble bedt om å lede arbeidet med å tilgjengeliggjøre de viktigste vedtakene fra Arbeidsmiljøutvalget (AMU) og Sentralt samarbeidsutvalg (SESAM).
Håndboken er utformet sammen med ressurser i en tverrfaglig gruppe med representanter fra Enhet for campussamling, NTNU Eiendom, HR- og HMS-avdelingen, bedriftshelsetjenesten, campusverneombud og campustillitsvalgt.
Den skal gjelde for alle store fremtidige utviklingsprosjekter, og starter med delprosjektene P1 Økonomi og innovasjon, og P2 Materialteknologi, som er de første prosjektene i NTNU Campussamling.
Håndboken i nettutgave
På denne siden finner du håndboken som nettutgave, i tillegg til dokumenter og vedtak som håndboken bygger på, leseveiledning, plan for forankring, kapittelinndeling med tema og beskrivende illustrasjoner. Håndboken har fem kapitler, utarbeidet i tråd med Program for involvering.