NTNU onsker stort handlingsrom for Senter for psykisk helse
NTNU ønsker stort handlingsrom for Senter for psykisk helse
NTNU ønsker stort handlingsrom for Senter for psykisk helse
Plassering av hovedfunksjoner og arealer er prosjektorganisasjonens hovedoppgave i den fasen senteret er i nå. Frem til sommeren jobbes det suksessivt med å sikre nok plass til NTNUs kjernevirksomhet.

Skrevet av: Janne S. Almhjell
Prosjektfasen ble forlenget
I arbeidet med konseptrapporten viste det seg at prosjektet både ble for stort og for dyrt, og at det gikk ut over fastsatte rammer. Prosjektstyret besluttet derfor å forlenge konseptfasen fra høsten 2022 til sommer 2023, for å sikre et tydeligere grunnlag for prosjektet videre. Styret ved St. Olavs hospital vedtok i september å utsette lånesøknaden for byggeprosjektet med ett år med sikte på bevilgning over statsbudsjettet og byggestart i 2025.
En konseptrapport beskriver innhold og planer for videre arbeid og utvikling av senteret og vil være et grunnlag for beslutning og endelig valg av konsept.

Illustrasjon: Tidslinje for Senter for psykisk helse. Prosjektet er nå i konseptfasen
Tett koordinering for omforent vurdering
Senteret skal huse NTNUs fagmiljøer innen psykologi og psykisk helse og etableres sammen med St. Olavs hospital sitt fagmiljø og behandlingstilbud innen psykisk helsevern. Mer informasjon om Senter for psykisk helse på prosjektets nettsider.
- I denne fasen er det omfattende prosesser som foregår for å ivareta at våre fagmiljøer både får nok plass og riktige arealer. På grunn av at konseptfasen måtte forlenges, er det nødvendig å se på hvordan prosjektet kan nedskaleres, uten at det går på bekostning av funksjoner, understreker Jostein Arve Grytdal, prosjektleder for Senter for psykisk helse ved NTNU Campusutvikling.
På grunn av at prosjektet måtte nedskaleres, pågår det nå et arbeid med utforming og plassering av hovedfunksjoner i senteret. Både NTNU og St. Olav koordinerer innspill og tilbakemeldinger fra sine respektive organisasjoner for en samlet vurdering. For å ivareta NTNU sine behov i prosjektet er det oppnevnt brukerkoordinatorer. Brukerkoordinatorene skal bidra til å sikre god informasjonsflyt mellom prosjektet og involverte fagmiljø. Skisse for nedskalert løsning er en del av konseptrapporten og grunnlag for videre bearbeiding.
Avtale om arbeidsplassutforming gjelder også for Senter for psykisk helse
Det er fremforhandlet en avtale mellom arbeidsgiver og arbeidstagerorganisasjonene, som beskriver NTNUs målsetting når det gjelder dimensjonering av nybygg og større prosjekter. Denne avtalen vil gjelde for alle utviklingsprosjekter i NTNUs regi.
Avtalen går i hovedsak ut på at alle ansatte utenom aspiranter (studentassistenter) skal være del av basis for beregning av areal til kontorarbeidsplasser, og at NTNU har en sentral målsetting om at antall enekontor minst skal tilsvare 40 % av det samlede antall ansatte.
Avtalen gjelder NTNUs målsettinger for nybygg som helhet, og konkretiserer ikke at hvert enkelt fagmiljø skal ha 40 % enekontor. Fordeling av kontor og utforming av arbeidsplasser gjøres ut fra tidligere definerte kriterier og føringer. Fagmiljøene vil ha mulighet for å påvirke både utforming og innplassering senere i prosjektutviklingen, og det vil bli en betydelig involvering i prosjektløpet også fremover.
- Prosjektorganisasjonen legger nå videre plan for organisering av medvirkning i henhold til prosjektløpets faser, sier Grytdal.
Mer informasjon om brukermedvirkning og organisering kommer på prosjektets nettsider.
NTNU ønsker stort handlingsrom i reguleringsplanen
I reguleringsplanarbeidet jobbes det nå først og fremst med å utarbeide alternativer for videre utvikling og behandling før innsendelse til Trondheim kommune. Hovedfokus for NTNU vil være å kunne ivareta handlingsrommet for våre miljøer, slik at eventuelle fremtidige behov ikke begrenses av reguleringsrammen. NTNU ønsker å legge til rette for utvidelser for å dekke eventuelle fremtidige behov for økt areal. Forslaget skal i henhold til planen sluttbehandles våren 2024.