NTNU og SINTEF med felles storsatsing på materialteknologi
NTNU og SINTEF med felles storsatsing på materialteknologi
NTNU og SINTEF med felles storsatsing på materialteknologi
NTNU og SINTEF går sammen om en stor satsing på materialteknologi i et nytt bygg på Gløshaugen – delprosjekt Materialteknologi (P2) i campussamlingsprosjektet. Avtalen om dette samarbeidet ble nylig signert av NTNUs rektor Tor Grande og SINTEFs konsernsjef Alexandra Bech Gjørv.

Avtale for langsiktig samarbeid
Avtalen innebærer at SINTEF Industri skal leie lokaler i bygget i 30 år, med opsjon om forlengelse i ytterligere 30 år. Målet er å støtte norsk og europeisk industri i å omstille seg til mer bærekraftig produksjon. De nye laboratoriene, som skal være klare i 2027, vil huse mer enn 200 NTNU-ansatte, deler av SINTEF Industri og over 300 studenter.
Denne satsingen er en del av NTNUs store campusutvikling og skal fremme samarbeid mellom fagmiljøene. Samarbeidet mellom NTNU og SINTEF har allerede ført til viktige innovasjoner, som i prosjektet “SFI Metal Production,” som har hatt stor betydning for klimaomstillingen i prosessindustrien.
Det nye bygget vil samle laboratoriene på ett sted og gi forskerne bedre fasiliteter, noe som er avgjørende for videre innovasjon og utvikling i materialteknologi.
Å samle studenter og fagmiljø og senke terskelen for samhandling på tvers av fag og utvikle nye løsninger og kunnskap, er blant hovedmålene for campussamlingen som skal pågå til 2030. I april vil Kunnskapsdepartementet etter planen fatte den formelle beslutningen om finansieringen av Materialteknologi-bygget.
— Samlet sett så gjør nybygget at vi kan flytte tyngdepunktet i norsk materialteknologisk forskning fra en gammel bygningsmasse med store oppgraderingsbehov til nye hensiktsmessige lokaler, sier dekan Øyvind Gregersen ved NTNUs Fakultet for naturvitenskap.