Nå ryddes tomta for Helgasetr
Nå ryddes tomta for Helgasetr
Nå ryddes tomta for Helgasetr
Før det bygges, må det ryddes. Det som tidligere stod på tomta er revet og nye gulv og tak skal snart opp. – Starten er ofte den viktigste delen av arbeidet, og det er gøy å se at det er aktivitet på tomta, sier NTNUs prosjektleder for Helgasetr, Terese Brekke.
Skrevet av: Janne S. Almhjell
Dette har skjedd i september
De første møtene med alle arbeidsgruppene med brukere fra NTNU og Sit er gjennomført og gruppene har startet jobben med å gjennomgå tegninger og planer for prosjektet. Det er et grundig og gjennomgående arbeid som må gjøres, slik at prosjektet ikke mister tid eller overser viktige aspekter i prosessen.
– Det er mange tråder som skal nøstes og jeg må si deltakerne i de ulike gruppene både er engasjerte og involverte, sier Brekke.
Involvering er første prioritet
Det er én hovedbrukergruppe og fire underliggende brukergrupper, med tema undervisning og forskning, arbeidsplasser, fellesfunksjoner og idrettsarealer. Arbeidet i arbeidsgruppene pågår gjennom hele året frem til juli 2021. Oppdatert informasjon om arbeidsgruppene finner du på prosjektets nettsider.
Det er videre knyttet spenning til hvordan aktivitetene på byggetomta påvirker Kavli-instituttets prosjekter og arbeid. Flere møter er gjennomført og Statsbygg jobber med forslag til eventuelle tiltak.
Videre er biblioteket i gang med å se på hva samlokalisering av biblioteket på Tungasletta med biblioteket for medisin og helse (BMH) i Kunnskapssenteret vil bety for studenter og ansatte.
- Brukerinvolvering står sterkt og er øverst på prioriteringslisten i det videre arbeidet for mottaksprosjektet hos NTNU. Har vi ikke ivaretatt denne delen, så klarer vi heller ikke å lage noe som fungerer for de som skal bruke bygget, sier Brekke.
Hva med en virtuell rundtur i Helgasetr?
Planen er at VR-modellen snart er klar og vi kan tilby en virtuell runde i bygget. Å kunne bevege seg inn i bygget på denne måten, vil kunne gi nyttige indikasjoner på hvordan det kan og bør bli.
- Dette er av stor verdi for oss som skal sørge for at de fremtidige brukerne kan komme med førstehånds innspill og tips til optimal funksjonalitet og bruk, og vi ser frem til at den digitale modellen er på plass, avslutter Brekke.