Loypemelding fra Helgasetr - desember 2022
Løypemelding fra Helgasetr - desember 2022
Løypemelding fra Helgasetr - desember 2022
Det meldes om høy aktivitet og fremdrift ved Helgasetr. Det vil de si både fra de som har vært på befaring og sett Helgasetr, og de som jobber med de mange prosessene som foregår.
– Vi er spesielt fornøyd med å ha fått anledning til å vise frem Helgasetr til mange og på flere måter denne høsten. Vi har gjennomført flere befaringer og ikke minst arrangert Åpen dag på Campus Tunga, sier Terese Brekke, prosjektleder for Helgasetr ved NTNU Campusutvikling.
Skrevet av: Janne. S. Almhjell
Åpen dag og befaring med studenter
I et samarbeid mellom prosjektorganisasjonen, studentene, fagmiljøene og Sit, ble det 24. november arrangert Åpen dag i kantina på Campus Tunga. Studenter fra utdanning for fysioterapi ønsket velkommen og prosjektleder for Sit, Lars Kristian Holgersen fortalte om trenings- og serveringsfasilitetene som Sit skal tilby i bygget.
Formålet var å fortelle om planene og vise hvordan Helgasetr kommer til å bli. Utsnitt og bilder av treningslokaler, undervisningsrom, arbeidsplasser, møteplasser og sosiale soner med mer, ble presentert som en utstilling, der alle kunne gå rundt og se og stille spørsmål.
– Tilbakemeldingene var mange og positive, og dette kommer vi til å gjennomføre flere ganger, sier Brekke.
Bli med på befaring
Rett over nyttår, vil det bli anledning til å bli med på befaring. Befaringer vil bli annonsert på prosjektsiden.
Flyttegruppe er etablert
En egen gruppe med representanter fra prosjektledelsen, Biblioteket, Institutt for nevromedisin og bevegelsesvitenskap, Institutt for sosialt arbeid og Seksjon for eiendom og drift, er i gang med å legge en plan for hvordan selve flyttingen til Helgasetr skal foregå. Deres hovedoppgave blir å identifisere tiltak og kartlegge for gjennomføring. Egne koordinatorer fra fagmiljøene vil etter hvert utnevnes, slik at selve flytteprosessen kan gjennomføres i henhold til plan og hensikt.
– Planen skal også presenteres for hovedbrukergruppa i februar, og vi kommer til å informere fortløpende om innholdet og fremdrift også i dette arbeidet, presiserer Brekke.
Kunsten skal også få nytt hjem
NTNU besitter mye kunst og store verdier, som skal flyttes samtidig med at fagmiljøene bytter adresse. Det foregår nå en kartlegging og registrering av det som finnes av kunst, slik at disse får nye rettmessige hjem ved nye lokasjoner. - Det er viktig at vi har oversikt og kan dokumentere opprinnelse og historikk for de ulike kunstverkene vi har, og det er et stort spekter av bilder, tekstilkunst, installasjoner og annet. Dette gjelder både de verkene som NTNU eier og også det NTNU har et forvaltningsansvar for (KORO). Vår viktigste oppgave er å gjøre kunsten tilgjengelig og synlig for flest mulig, sier Elin Sølberg, seksjonssjef ved NTNU Eiendom.
Kunsthistoriene må sikres
NTNU har leid inn en egen ressurs for dette omfattende arbeidet, og hvis dere ser en person som rusler rundt i ganger og på kontorer, så er det Agnar Gundersen, daglig leder ved Kuve AS Kunstvedlikehold. Samarbeidet med NTNU omfatter katalogisering, kartlegging av tilstanden på, og utarbeidelse av vedlikeholdsrutiner for hele kunstsamlingen ved NTNU.
- Til de som er urolig for privat kunst som henger på kontorene, så kan dere ta det helt med ro, denne merker dere selv, og skal ikke flyttes eller registreres av meg, presiserer Gundersen.
Gundersen uttaler videre hvor viktig det er å ta vare på historiene. - Mange sitter på mye informasjon om både verkene og kunstneren, eksempelvis er historier om hvorfor spesifikk kunst har havnet der den har havnet, etc. interessant å få nedskrevet. Dette er viktig informasjon som vi ønsker å ta vare på og sørge for blir med videre, understreker både Sølberg og Gundersen.
Har dere historier og informasjon om spesifikke kunstverk ved NTNU så send en e-post til: Agnar Gundersen e-post: sag@kuve.no
En informasjonsside om arbeidet som gjøres med kartlegging og katalogisering av kunst ved NTNU er under utarbeidelse.