Hva er Senter for psykisk helse
Hva er Senter for psykisk helse?
Hva er Senter for psykisk helse?
Senter for psykisk helse skal sikre at utdanning, forskning og spesialisering innen helse og medisin optimaliseres ved at NTNUs fagmiljø innen psykologi og psykisk helse og St. Olavs behandlingstilbud innen psykisk helse blir samlokalisert i ett felles senter.
Senter for psykisk helse er en viktig del av NTNUs samling av campus, hvor en gjennom geografisk samling av fagmiljøer skal styrke forskning, utdanning og innovasjon ved universitetet.
Senteret skal ligge på Øya og blir dermed en del av helse - og sosialfagklyngen. Senteret vil i tillegg få nærhet til de øvrige fagmiljøene på Gløshaugen og Kalvskinnet.
Mange fordeler ved en samlokalisering
Med samlokaliseringen vil universitetet få mulighet for kontakt med pasienter og ansatte i sykehuset, mens sykehuset på sin side lettere kan gjennomføre forskning og undervisning. En samlokalisering gjør det dessuten lettere for ansatte å gi tjenester i begge organisasjoner.
NTNUs fagmiljøer vil gjennom samlokalisering og sambruk kunne oppnå flere og bedre måter å drive forskning og utdanning på, i tillegg til å bidra til deling av kunnskap, kompetanse og erfaring på tvers av fagmiljøene og med St. Olavs.
Fagmiljøer og enheter som skal inn i senteret
Ved NTNU er det planlagt at Institutt for psykologi ved Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap og Institutt for psykisk helse ved Fakultet for medisin og helsevitenskap skal inngå i senteret.
Fra St. Olavs hospital planlegges følgende enheter inn i senteret:
- Akutt- og mottaksfunksjon for rus og psykisk helse
- Akutte døgnplasser for rus og psykisk helse for voksne, unge og barn
- Elektive døgnplasser for barne- og ungdomspsykiatri
- Spesialiserte funksjoner
- Døgnplasser for elektiv avrusning
- Alderspsykiatri
- Enhet for psykisk helse og rus i somatikken
- Forskning og utdanning