Helgasetr - med utsikt fra toppen
Helgasetr - med utsikt fra toppen
Helgasetr - med utsikt fra toppen
Det er ingen tvil om at dimensjonene i Helgasetr virkelig begynner å bli synlige. Alle etasjene er på plass og det jobbes mot å få tett bygg i løpet av januar 2023.

27. oktober 2022 Foto: NTNU/Campusutvikling
Skrevet av: Janne S. Almhjell
Innomhus
Det er ikke bare utomhus det jobbes, det jobbes også godt innomhus. Fagmiljøene som skal flytte inn i Helgasetr om knappe to år er godt i gang med de prosessene som kreves for å flytte virksomheten, med ansatte, studenter og infrastruktur.
- Det er mye som skal planlegges før de nødvendige strukturene i en flytteprosess er på plass. Helgasetr skal bli et «bofellesskap», der behovene er både mange og ulike. Dette har vi planlagt for over flere år, og nå begynner vi virkelig å se konturene av hvordan det blir, sier Terese Brekke, prosjektleder for Helgasetr i NTNU Campusutvikling.
Flytte-ROS
Det er gjennomført to runder med kartlegging sammen med representanter fra fagmiljøene. Formålet med å gjennomføre en risiko- og sårbarhetsanalyse er først og fremst for å forberede virksomheten og avdekke mulige risikoer ved flytting. Ved å gjennomføre denne type analyser i god tid, får også prosjektet sammen med miljøene, mulighet til å organisere for de ressursene som kreves.
- Det er alltid en fordel å planlegge i god tid, for når tiden har kommet for at bygget er ferdig og miljøene skal flytte, er det ofte også tidskritisk at har klart å luke ut de utfordringene som kan oppstå, understreker Brekke.
Det skal opprettes en egen gruppe som skal utarbeide en prosjektplan for selve flyttingen. Gruppen skal bestå av representanter fra prosjektledelsen, biblioteket, Institutt for nevromedisin og bevegelsesvitenskap, Institutt for sosialt arbeid og Seksjon for eiendom og drift.

Illustrasjoner: Eggen Arkitekter AS.
Kontinuerlig læring og forbedring
Det er mange faktorer som påvirker og spiller inn ved utvikling av så store prosjekter. For NTNUs mange brukere, vil det i hovedsak være funksjonalitet som er den primære faktoren for hva det legges vekt på videre. Medvirkningen i prosjektet har vært omfattende, og arbeidsgruppene har i løpet av et års tid og frem til i sommer gått gjennom tema for tema innen de ulike funksjonsområdene. Se hvordan medvirkningen i Helgasetr er organisert.
I slutten av september ble alle som har deltatt i arbeidsgruppene invitert til en felles workshop, på tvers av gruppene, for å evaluere og samle erfaringene de har gjort seg gjennom medvirkningsprosessen.
- Det ble en veldig nyttig seanse der deltakerne bidro med mange perspektiver og innspill. Materialet fra denne workshopen skal samles i en rapport som blir veldig nyttig i det videre arbeidet med Helgasetr, og ikke minst vil den ha stor overføringsverdi til andre prosjekter som NTNU er i gang med, understreker Brekke.
Studentene på egen befaring og Åpen dag
Studenttinget og studentrepresentantene som er involvert i prosjektet, er invitert til en informasjons- og befaringsrunde i slutten av november.
- Vi gleder oss til å vise frem Helgasetr. Ytterveggene er snart på plass, i tillegg så er også arbeidet med glass- og aluminiumsfeltene godt i gang. Prosjektstyret fikk se bygget for kort tid siden, og det er spennende å se hvor langt arbeidet har kommet, avslutter Brekke.
24. november kl. 11-13 holder vi Åpen dag i kantina på Tungasletta. Der blir det anledning til å se oppdaterte skisser og illustrasjoner. Representanter fra både NTNU og Sit vil fortelle om planene videre, og Stilken står for serveringen. Velkommen!
