Høring campusutredninger - 2018 - Campusutvikling
Det blir høring på alle campusutredningene
Det blir høring på alle campusutredningene
Brødtekst
25. september vedtok Bygningsrådet å sende alle NTNUs tilleggsutredninger til planprogrammet for et samlet campus på høring. Dermed blir det en ny mulighet for innspill før politikerne i vår vedtar hvor NTNU får lov til å planlegge videre bygging.
6. mars i år behandlet Bygningsrådet for første gang NTNUs campusplaner. 25. september var det ny runde i Bygningsrådet. Denne gangen med tilleggsutredningene NTNU har gjennomført etter at politikerne i mars vedtok at områder i Høyskoleparken langs Klæbuveien og i Elgeseter park ikke skulle utforskes videre.
Les mer: Bygningsrådet behandler nye utredninger av campus
Utredningene som er gjennomført og som nå sendes på høring er:
- Grensen/Høyskolebakken – overordnede illustrasjoner og konsekvensvurdering
- Private tomter, jf. bygningsrådets vedtak (Eddaparken, Elgeseter gate 16 og Drosjenes).
- Hesthagen/Vestskråningen – overordnede illustrasjoner og konsekvensvurdering for med og uten bygging på areal angitt som grøntområde i kommuneplanens arealdel
- Sørområdene – overordnet illustrasjon og konsekvensvurdering
- Geotekniske stabiliseringstiltak i Høyskoledalen (Dødens dal) som en konsekvens av tiltak på Gløshaugplatået.
Les mer: Saksfremlegg og høringsnotat behandlet i Bygningsrådet 25. september
Glad for vedtaket
- Jeg opplever at vi får god støtte i det arbeidet vi gjør. Som Byplansjefen påpekte i Adresseavisen på mandag så er det sjelden viet så mye plass til innspill og info som i campussaken. Det er derfor veldig positivt at politikerne holder mulighetene åpne og sender alt materialet på høring, sier Prosjektdirektør for campusutvikling, Merete Kvidal
- Jeg er glad for at også forslaget om to bygninger i vestskråningen mellom Handelshøyskolen og Gløshaugen som berører den sørlige delen av høyskoleparken blir med i høringen. Jeg oppfatter at politikerne ser at verdien vil være en helt annen enn om vi plasserer de samme antall kvadratmeterne et annet sted, sier Kvidal.
Handler om faglig utvikling
Vedtaket kommer etter at flere har engasjert seg i den offentlige debatten og snakket om betydningen av den faglige utviklingen campussamlingen skal støtte opp under.
NHO Trøndelags Anna Ceselie Brustad Moe uttrykte i Adresseavisen 25. september hvor viktig forbindelseslinjen mellom teknologimiljøene på Gløshaugen og økonomi- og innovasjonsmiljøet på Handelshøyskolen er for utviklingen av utdanningen og forskningen ved NTNU.
I en kronikk i Under Dusken og i Khrono 24. september oppfordret student og leder av Studenttinget Sindre Kristian Alvsvåg NTNUs ansatte, studenter, byen og landets politikere og naboer til å løfte blikket og se totaliteten i en debatt hvor han opplever at fokuset har vært på et for lavt detaljnivå.
Les mer: Løft blikket (Kronikk - Under Dusken)
I innstillingen som ble vedtatt 25. september står det at Bygningsrådet mener det er avgjørende for Trondheim som nasjonal og internasjonal kunnskapsby og studieby å legge til rette for en framtidsrettet campussamling for NTNU.
Tilleggsvedtak om rassikring ved Nidelva
I tillegg fremmet Geirmund Lykke fra Krf på vegne av Krf, Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Venstre følgende tillegg som også ble vedtatt:
«Enigheten om rassikring ved Nidelva gir muligheter til å sikre tilstrekkelig areal langs denne strekningen fra Studentersamfundet og opp mot Gløshaugen, og samtidig ivareta viktige siktlinjer mot Hovedbygningen»
Skrevet av:
Hanna Maria Jones