Summer Internship 2025 - Hovedkontoret

Expires
Education level
Started bachelor/master (1.-3. yr)
Started master (4.-5. yr)
Completed Bachelors degree
Field of study
Computer Science and Information Technology
Economy, Administration and Marketing
Type
Internship / Trainee
Work place
Bjørvika
Responsibilities
Administration and Procedure
Analytics, Computing and Reporting
IT – Operations and Support
IT – Development and Design
Consulting/Counselling
County
Oslo
Info on how to apply
Kjenner du det kribler i magen når du leser dette og blir gira på noe gøy og meningsfullt sommeren 2025, klikk «Søk på stillingen» på linken for å søke. I søknadsprosessen trenger du kun å laste opp din CV, karakterutskrift og svare kort på noen stillingsrelaterte spørsmål. Vi har fjernet muligheten for å skrive søknadsbrev, vi ønsker heller at du svarer på de stillingsrelaterte spørsmålene, hvor du blant annet kan beskrive din motivasjon for internshippet.

Vær oppmerksom på at vi krever karakterutskrifter sendt inn før vi evaluerer søknaden. Hvis du er i ferd med å fullføre en grad, vennligst last opp en midlertidig karakterutskrift eller annet dokument som beskriver emner og karakterer fullført til dette punktet. Søknader som sendes inn uten nødvendige vedlegg vil dessverre ikke bli vurdert.

Vi ønsker ikke å gå glipp av den perfekte kandidaten bare fordi du kanskje mangler noen av de nevnte kvalifikasjonene. Hvem vet – kanskje du har andre ferdigheter som kan være verdifulle for oss i et av våre sommerprosjekter. Aktuelle kandidater blir kontaktet fortløpende, og intervju vil foregå på delvis digitalt og fysisk.

Hvis du lurer på hvorfor vi har to ulike annonser for sommer interns, er det fordi vi har to prosjekter tilknyttet våre lokaler ved Oslo Lufthavn og fire prosjekter på hovedkontoret i Bjørvika. Du trenger ikke å søke på begge annonsene, men svar på screeningspørsmålet heller, hvor du melder interesse for det andre internshippet.

Kunne du tenke deg en sommer der du er med og bidrar til å gjøre en liten forskjell i verden og samtidig gi deg selv en flying start på egen karriere? Avinors sommerprogram 2025 er klar for din søknad. Velkommen til oss!

Hva sier du til å bli en del av et dyktig team som gjennom sommeren får sjansen til å jobbe med spennende problemstillinger sammen med andre sommerstudenter? Og hvor dere sammen får være med å skape løsninger som til slutt presenteres for ledelsen i selskapet? Dette gir dere en unik mulighet til å lære å presentere i forskjellige fora! Gjør sommeren 2025 til din sommer.

 

Hvorfor summer internship i Avinor?

Du kjenner kanskje Avinor best fra når du skal ut på reise, men hvor ofte tenker du egentlig på at Avinor gjør det faktisk mulig å bo og drive næring i hele landet vårt? Visste du at vi har ansvaret for nesten 600 000 avganger og landinger og at over 50 millioner passasjerer er innom oss årlig, eller at vi jobber intenst med å skape løsninger som effektiviserer flybevegelsene i lufta og som kan spare kloden for betydelige klimagassutslipp?

Vi utvikler selv og forvalter en kompleks infrastruktur som er avgjørende for den operasjonelle driften og en rekke digitale systemer som er essensielle gjennom hele passasjerreisen - blant annet avinor.no, passasjerapp, partnerappen Community , innsjekkingssystemer, bagasjehåndtering, flytider, fjernstyrte tårn og andre tårnkontrolltjenester, flygeinformasjonstjenester, værobservasjonstjenester, cyber security og mye mer! Avinor og luftfarten er inne i en utrolig spennende tid. I årene som kommer skal vi jobbe målrettet med å nå klimamålene, selskapet vil bli preget av stor teknologisk utvikling og vi skal tilpasse luftfarten nye reisemønstre etter pandemien. Vi har også fått verdens største tårnsenter på plass hvor vi kan fjernstyre andre tårn i Norge ved hjelp av avansert teknologi. Avinor blir ansvarlig for å håndtere en enorm vekst av droner med nye drone-operasjoner i norsk luftrom og trenger ny teknologi for å håndtere dette, sånn at det legges tilrette for et nytt kommersielt marked samtidig som vi sikrer at den tradisjonelle luftfarten videreutvikler seg i parallell.

Samtidig har vi ambisjoner om å skape de beste kundeopplevelsene for våre reisende. For oss handler det først og fremst om en trygg og sikker reise, men også utvikling av digitale produkter og tjenester som skal bidra til en mer sømløs reise for deg og meg. Avinor er med andre ord mye mer enn drift av flyplassene og vi er i stadig utvikling – og det er her vi trenger hjelp fra deg! Vi er avhengig av impulser utenfra – noen som kan gi oss nye blikk på vår virksomhet og som tør å utfordre oss! Er det du som står på tur i år?

Hva kan jeg forvente som sommer intern i Avinor?

  • 9 lærerike og spennende uker fra 9 juni - 8 august med sommerfri uke 28 og 29
  • Relevant erfaring med tanke på videre karriere og CV- referanser
  • Jobbe tverrfaglig sammen med de andre i sommerprosjektet
  • Konkurransedyktig lønn
  • Arbeidssted er hovedkontoret ved Bjørvika med sjøbadmuligheter
  • Fag- og sosiale fellessamlinger med de andre sommerstudentene
  • Muligheten til å bygge nettverk internt og utvikle relasjoner med andre sommerstudenter
  • Muligheten til et adrenalin kick når resultatet skal presenteres for resten av Avinor i slutten av perioden

Hvem ser vi etter?

Vi ønsker oss deg med studieretning eller tilsvarende innenfor informatikk, datateknologi, kommunikasjonsteknologi, kunstig intelligens, UX/tjenestedesign, industriell økonomi, innovasjon, industriell design og som fortrinnsvis fullfører bachelor- eller mastergrad våren 2026.

Vi tar inn 9-10 studenter sommeren 2025 til 4 ulike prosjekter. Hvert prosjekt vil bestå av 2-4 studenter i tillegg til en veileder. Her får du et lite innblikk om hva prosjektene vil handle om:

  • «Du kan bidra til effektivisering av vedlikehold for et utvalg av de ca 3000 sikkerhetskritiske systemene for Flynavigasjonstjenesten (FNT) på flyplasser i Norge. Dette gjøres ved innføring av behovsbasert vedlikehold basert på avanserte algoritmer og verktøy, gjerne AI baserte, for analyse av driftsdata direkte fra systemene eller fra våre ITSM verktøy, målesystemer eller kontrollfly. Arbeidet skal gjøres i team sammen med våre erfarne FNT ingeniører som håndterer vedlikeholdet og datagrunnlaget».

 

  • «GNSS benyttes i stadig større omfang innenfor luftfart, innenfor fagområder som overvåkning, kommunikasjon, så vel som navigasjon. Det er derfor viktig å bygge robusthet og finne alternative måter løsninger for luftfartens behov. Du kan bidra til utvikling av teknologi, utstyr og prosesser for å detektere og håndtere forstyrrelser på GNSS-signaler. Det vil være sentralt å vurdere sensorer og kilder for detektere når RF-interferens forekommer, og hvordan informasjon om dette kan distribueres til lufttrafikk-tjeneste og flygende personell. Det kan også bli aktuelt å samarbeide med andre organer innenfor fagfeltet omkring hvordan operasjoner som utføres under GNSS RFI forhold kan håndteres. Arbeidet skal gjøres i team sammen med våre erfarne ingeniører og eksperter både sentralt og lokalt i organisasjonen.»

 

  • "Vil du løse et reelt behov som vil bidra til enda mer effektiv drift av lufthavnene våre? Vi søker to utviklere og en designer som vil få jobbe med en ekte problemstilling hos oss. Gjennom internshipet vil dere med tett veiledning fra vårt utviklingsmiljø få utføre innsiktsarbeid for så å utvikle en løsning vi kan ta i bruk»

 

  • "Dette innovasjonsprosjektet gir reiselystne en unik mulighet til å utforske og bidra til utviklingen av fremtidens flyplassopplevelse. Målet med prosjektet er å identifisere og teste innovative løsninger som kan forbedre passasjeropplevelsen på store eller små lufthavner. Prosjektet vil omfatte en kombinasjon av innsikt, analyse, prototyping og testing av konsepter. Du vil bli oppfordret til å tenke kreativt, utforske nye ideer og foreslå innovative løsninger. Det er en spennende mulighet til å være en del av et team som jobber med å skape positive endringer og innovasjon som berører mange mennesker."

Uansett hvilket prosjekt du jobber på, lover vi deg en lærerik sommer i et faglig sterkt og kreativt miljø!

Education
Applied Computer Science
Automation and Intelligent Systems
Biomarine Innovation
Sustainability, Work Environment and Safety Management
Cyber Security and Data Communication
Computer Engineering
Computer Science
Digital Business Development
Digital Infrastructure and Cyber Security
Digital Transformation
Electrification and Digitalisation
Electronics Systems Design and Innovation
Computational Colour and Spectral Imaging (COSI)
Financial Economics
Global Manufacturing Management
Industrial Innovation and Digital Security
Industrial Cybernetics
Industrial Ecology
Economics and Technology Management
Information Technology
Information Security
Informatics
Engineering and ICT
Embedded Computing Systems
International Business and Marketing
Cybernetics and Robotics
Management of Innovation and Sustainable Business Development
Technology Management
Marine and Maritime Intelligent Robotics
Marketing, Innovation and Management
Mechatronics and Automatisation
NTNU School of Entrepreneurship (NSE)
Production 4.0
Programming
Project Management
Accounting and Auditing
Economics
Security and Cloud Computing
Simulation and Visualization
Economics and Business Administration
Webdesign
Web Development
Business Administration
Areas of expertise
Computer Science and Information Technology
Cybernetics and robotics
Economy, administration and marketing