You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 12 Current »

NB! Det var en feil i testene til denne oppgaven. Testene har derfor blitt oppdatert nå, og hentes ved å pulle som vanlig. Feilen var at den antok at performOperation(char) brukte operander fra stacken i feil rekkefølge, så hvis du har fått den til å fungere før er det sannsynligvis det du må endre for å få det til å fungere med de nye testene.

Denne oppgaven handler om å gjøre det enklere å utvide en kalkulator ved å bruke det innebygde funksjonelle grensesnittet BinaryOperator<T>, sammen med RPNCalc-klassen.

Vi tar i denne oppgaven utgangspunkt i RPNCalc-klassen fra Innkapsling - RPN-kalkulator-oppgave. Et RPNCalc-objekt består av en stack med tall, metoder for å håndtere stacken, og performOperation(char) metoden, som utfører en operasjon gitt av parameteret. For eksempel vil kallet performOperation('*') fjerne de to øverste tallene fra stacken, multiplisere dem, og pushe resultatet på toppen av stacken. Om operasjonene hardkodes i metoden, vil det være vanskelig å endre hva kalkulatoren kan gjøre under kjøring. Denne oppgaven går derfor ut på å gjøre det mulig å legge til og fjerne operasjoner fra kalkulatoren. Operasjoner på en og to flyttall kan representeres ved bruk av henholdsvis UnaryOperator<Double>- og BinaryOperator<Double>-grensesnittene, og operasjoner uten operander (f.eks. pi) kan representeres ved bruk av Supplier<Double>.

Implementer følgende metoder i RPNCalc-klassen:

  • boolean addOperator(char, BinaryOperator<Double>) - Legg til en operator som virker på to tall (f.eks +) hvis operatoren ikke allerede er lagt til. Returner true hvis den nye operatoren blir lagt til
  • void removeOperator(char) - Fjern operatoren med tegn operatorSign

Du må også oppdatere performOperation(char) til å bruke operatorene som legges til via metodene over. Om man prøver å kalle performOperation med en operator som ikke er lagt til skal det utløses et UnsupportedOperationException-unntak.

Ekstraoppgave

Utvid programmet til å kunne ta inn operatorer som tar inn et parameter (UnaryOperator<Double>, f.eks. '|' (absoluttverdi)) og ingen parametre (Supplier<Double>, f.eks. 'p' (pi)). Husk at du må håndtere forsøk på å legge til samme operator i flere kategorier (f.eks. om man prøver å legge til '+' som både UnaryOperator og BinaryOperator må det håndteres på en god måte).

Dette vil innebære å legge til metodene

  • boolean addOperator(char, UnaryOperator<Double>)
  • boolean addOperator(char, Supplier<Double>)

som fungerer på samme måte som addOperator(char, BinaryOperator<Double>), samt å oppdatere resten av koden til å fungere med de forskjellige operatortypene.

Hjelp / mistanke om bugs

Ved spørsmål eller behov for hjelp konsulter studassen din i saltiden hans / hennes. Du kan også oppsøke andre studasser på sal eller legge ut et innlegg på Piazza.

Godkjenning

Last opp kildekode og .ex-filene på Blackboard innen den angitte innleveringsfristen. Innlevert kode skal demonstreres for stud.ass innen én uke etter innleveringsfrist. Se for øvrig Blackboard-sidene for informasjon rundt organisering av øvingsopplegget og det tilhørende øvingsreglementet.

Exercise-panelet

For hver oppgave finnes det en tilsvarende .ex-fil, som beskriver hvilke aktiviteter, f.eks. koderedigering, kjøring av tester osv, som er en del av oppgaven. Når en jobber med en oppgave, så kan en åpne .ex-fila for oppgaven i Exercise-panelet. Dette gjøres enten ved å høyreklikke på fila og velge Exercise > Open Exercise View eller å åpne panelet med Window > Show View > Other... > Exercise View og så dra og slippe .ex-fila i panelet. Filen ligger i mappen tests, og videre i pakke med samme navn som klassen den hører til. Hver .ex-fil åpnes i en egen fane, så en kan jobbe med flere oppgaver samtidig. 
Disse .ex-filene, én for hver oppgave,  leveres inn sammen med kildekoden i øvinger hvor det er spesifisert.


  • No labels