Bakgrunn:

Bærekraftige energiløsninger vil bli viktigere for vår framtidige utvikling innenfor rammeverket «grønt skifte» i det bygde miljø. I den sammenheng kan solceller fungere som en miljøvennlig energikilde. I Norge er det en økning i antall solcelleinstallasjoner, men det er mangel på data om ytelsen, bestandigheten og innstrålingen på forskjellige lokasjoner, mm.


Kort beskrivelse av oppgave:

Arbeidets mål er å utforske forskjellige solcelleinstallasjoner i Trondheim og på NTNU Campus Gløshaugen. Studiet vil inkludere en sammenligning av forskjellige og alternative solcellesystemer og teknologier som monokrystallinsk silisium, dobbeltsidige solceller, PV/T mm. Samtidig vil vi også se på forskjellige parametere som orientering, helningsvinkel mm. og forskjellige bygningstekniske løsninger som bygningsintegrerte solceller og/eller konvensjonelt monterte solceller. Effekter av komplekse solfenomener i bebygde områder, som skygning og reflektert stråling fra andre overflater, vil også bli evaluert ved å sette sammen designverktøy med dynamiske solsimuleringsprogrammer og måle mot feltmålte solmålinger.


Antall studenter på oppgaven:

1-2 (Oppgaven passer for to studenter som samarbeider). En interesse for materialteknologi, fornybar energi, fysikk og kjemi er å foretrekke.


Kontaktperson ved IBM:

Gabriele Lobaccaro, gabriele.lobaccaro@ntnu.no


Eksterne samarbeidspartnere:

Marisa di Sabatino Lundberg, marisa.di.sabatino.lundberg@ntnu.no (Department of Materials Science and Engineering NTNU), Alessandro Nocente, (SINTEF
Architecture, Materials and Structures)


“ZEB Laboratory” at NTNU Gløshaugen Campus, by Gabriele Lobaccaro

  • No labels