You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

Version 1 Next »

Oppgave nr: BRANN16

Bakgrunn

Det er mange gode grunner til å bruke mer tre i bygninger, både i konstruksjon og som innvendige og utvendige overflatematerialer. En utfordring er imidlertid at tre er brennbart. Derfor er det nødvendig å utarbeide retningslinjer for blant annet hvor store arealer med ubehandlet tre man kan anvende, både som overflater på vegg og i tak. I august 2022 skal det utføres to branntester i stor skala, der brannutviklingen i et stort rom, typisk kontorlokale, med treoverflater studeres. Brenselet skal bygges opp av trelekter, og brannen vil utvikle seg som en såkalt «traveling fire» som starter i den ene enden av rommet og beveger seg mot den andre enden.  I testene skal ulike parametre måles, bl.a. temperaturutvikling, og man skal estimere varmeavgivelsen. Det gjennomføres CFD-simuleringer av samme scenariene simuleres ved hjelp av FDS (Fire Dynamics Simulator). Branntestene er en del av et PhD-prosjekt som gjennomføres i regi av Fire Research and Innovation Centre (FRIC), og det er ønskelig å knytte en masterstudent til dette arbeidet.


Kort beskrivelse av oppgaven:

Oppgaven vil omfatte følgende oppgaver:

  • Bistand ved gjennomføring av testingen. I denne delen kan studenten engasjeres i opptil 4 uker i en sommerjobb.
  • Bistand ved analyser etter utført testing – måling av forkullingsdybde.
  • Analyse og presentasjon av testresultatene i samarbeid med PhD-kandidaten.
  • Litteraturstudie innenfor temaene brannutvikling i rom med treoverflater, travelling fires, brannsimulering for å undersøke kunnskapsstatus på området.
  • Undersøkelse av regelverk, praksis og holdninger med hensyn til bruk av innvendige treoverflater i større bygninger, både i Norge og internasjonalt.


Antall studenter: 1

Kontaktperson ved IBM: Anne Steen-Hansen anne.steen-hansen@ntnu.no  

Ekstern samarbeidspartner: Fire Research and Innovation Centre

  • No labels