Innkalling

Her kan innkalling stå

 

Referat fra IKTiSU-møte 12.juni 2014

1. Nye søknader.

Det foreligger søknad fra Leif Rune Hellevik og Hallvard Trætteberg om å forenkle tilgang til beregningsverktøyet Eclipse i generelle IT-program, - verktøyet er Phyton-orientert. Det er også sendt søknad til NOU om utvikling av verktøyet. Søknaden går på å prøve ut et pilotverktøy på 3 angitte emner, IKT4120, IT-Gk, TDT4100, totalt 100.000 kroner. Man ønsker å integrere mate­matikk i andre emner, men studenten må lære grunnleggende verktøy for å kunne gjennomføre slike løsninger. Søknaden underbygger en slik tenkning. Det er mangel på kompetanse til å benytte IKT. Samtidig er det økende behov for Software Engineering, dvs. utvikle og spre IKT-baserte løsninger. Hva er studentaktiviteten i prosjektet? Nettressurser skal utvikles og stimulere til egenaktivitet hos studentene, som da kan kopiere beregningsverktøy inn i eksisterende basisverktøy, Phyton. Pensum i emnene er det samme, men studenten skal lære å benytte IKT både i faget generelt og i øvinger i emnet spesielt. Studenten skal praktisere det man har lært i teorien/forelesningen. Målet er å senke «terskelen». Løsningen bør kunne overføres til flere emner, som en «tråd» gjennom pensum fra 1.-10. semester. Det er behov for å teste ut ulike metoder/verktøy/systemer. Kan prosjektet kobles til Fysikk-prosjektet? Ja, men det er viktig å holde på en begrensning. Det er behov for utprøving. Men det må understrekes at løsningene evt. blir overførbare til andre emner.

Søkerne er medlemmer av IKTiSU-gruppen, og forlot møtet mens saken ble drøftet.

Prosjektet innvilges med 100.000 kroner. Bjørn Lindi blir kontakt fra IKTiSU.

 

2. Oppfølging av igangsatte prosjekter.

Jfr. siste tildelingsbrev/e-poster. Her understrekes pålegg om sluttrapport, inkl. presentasjon i miniseminar, evaluering og fast kontaktperson i IKTiSU-gruppen. Bør strammes opp også for tidligere igangsatte prosjekt. Tonje Høivik og sekretær gjennomgår oppfølging av alle prosjektene.

 

3. Informasjon om IKTiSU. WIKI-sider.

Tonje Høivik, MSS, redegjorde for oppbygging og innhold på WIKI-sidene for IKTiSU. De er strukturert i ulike aktiviteter (målsetting, presentasjon av prosjektgruppen, utlysing av prosjekter, søknader, innvilgede prosjekter, møter, resultatet/pilotprosjekter). Det er drøftet en mer presis betegnelse på prosjektet, - «Studentaktiv faglig bruk av IKT»?  Det legges også inn lenker til gjennomførte løsninger. Det er behov for informasjon om bruken av WIKI til oppfølgings­ansvarlig. Prinsippet må være «Et dokument kun ett sted!» Tonje og sekretær gjennomgår detaljer.

4. Plan for spredning. Miniseminarserie høsten 2014.

Tore Indreråk bør orientere i et utvidet seminar om prosjekt IKT i læringen. Dette prosjektet omfatter all bruk av IKT ved NTNU, og kan i utgangspunktet falle sammen med all annen aktivitet ved NTNU, - hva vil vi ha/hva trenger vi? Faglærer Morten Brevik har spurt om hva som legges i uttrykket IKT? Hva er mål og hensikt med prosjektet IKTiSU? Det er behov for å spesifisere mer konkret hva som menes. IKTiSU må spisses. Leif Rune/Reidar Lyng svarer.

PEDUP må både redegjøre for faglig bruk av IKT og synliggjøre sin bruk av IKT. UiO-prosjektet Beregningsorientert IKT er nasjonalt og bør nå gi en status for hvor langt man er kommet. Noen inviteres derfra (Langtangen, Mørken).

Der et en utfordring å nå bredden i fagmiljøene. IKT læres mest effektivt ved å prøve ut løsninger i eget fag/emne. Bør IKTiSU inviteres til temavise Workshops? Det mangler kobling av pedagogikk og faglig presentasjon/IKT-teknologi. Her har UNIPED en utfordring, - «hvilken pedagogikk kan legges til grunn for bruk av IKT i mitt fag?» Prosjektene til Knut Åsland og Tore Hoven bør fremheves som en generell utfordring, - alle studieprogram må ha en strategi for hvordan man ønsker å benytte IKT i sitt program på en relevant måte. Ulike studieprogram har ulike behov. Saken settes opp som sak på neste møte.

Status for prosjektet blir presentert i FUS 12.juni.

Det sendes ut en Innsida-melding om at det er midler å søke på. Det må dessuten dokumentere hva som foregår (fysikk-lab). Show-case/suksess-historier, jfr. Wiki-prosjeket.

Ingelin Stensland har forskningspermisjon neste studieår. Erstatningsrepresentant må vurderes.  

 

Det sendes ut en Doodle for å bestemme neste møte.

 

  • No labels