You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 10 Next »

Oppmelding og registrering

Eksterne sensorer meldes opp for 3 år av gangen, inneværende oppmeldingsperiode løper fra 01.09.2018 tom. 31.10.2021. Oppmeldingen gjøres formelt av fakultetet, etter forslag fra instituttet.

Registrering

For å få tilgang til sensurverktøyet Inspera må du ha en aktiv NTNU-bruker, om du ikke har dett fra før av får du dette etter å ha fylt ut en tilgangsavtale: https://innsida.ntnu.no/tilgang/

Dessverre er det slik at man må ha en Microsoft-konto for å fylle ut tilgangsavtalen. Om du ikke allerede har dette og ikke ønsker å opprette en for anledningen kan du sende fullt navn, adresse og fødselsdato til studier@ibm.ntnu.no, så fyller vi ut tilgangsavtalen for deg.

I første felt, for kontaktperson ved NTNU fyller du inn andreas.noteng@ntnu.no. Fyll inn alle felt tom. aksept av IT-reglement og trykk send nederst, den siste biten fylles ut av instituttet.

Når tilgangsavtalen er fylt ut og du har blitt registrert i HR-systemet er det klart for å aktivere brukerkonto. Det vil normalt ta 3-4 virkedager fra du fyller ut tilgangsavtale til det er klart for aktivering av brukerkonto.

Aktivering av brukerkonto: https://innsida.ntnu.no/wiki/-/wiki/Norsk/opprette+brukerkonto

Hvis du tidligere har hatt en NTNU brukerkonto vil den fortsatt ha ditt gamle passord. Om du ikke husker dette kan du resette passordet her: https://innsida.ntnu.no/wiki/-/wiki/Norsk/Glemt+passord

Tilgang til Inspera

Se informasjonsside om innlogging til Inspera her: https://innsida.ntnu.no/wiki/-/wiki/Norsk/Digital+eksamen+-+for+sensorer

Vanligste feil ved problemer er enten at man har logget inn som student, eller at man forsøker å logge inn med FEIDE-bruker tilhørende en annen organisasjon. Dersom du allerede har FEIDE-brukere i andre organisasjoner kan det være lurt å logge på inspera fra en annen nettleser eller en nettleser i Incognito-mode. I chrome kan du åpne et inkognitovindu ved å høyreklikke på chrome-ikonet på taskbar.

Masteroppgave

Masteroppgave skal sensureres etter en absolutt beskrivelse av karakterskalaen: https://innsida.ntnu.no/wiki/-/wiki/Norsk/Karakterbeskrivelse+for+masteroppgaver

Det finnes imidlertid noen hjelpemidler og et veiledende sensurskjema her: https://innsida.ntnu.no/wiki/-/wiki/Norsk/Sensurskjema+for+masteroppgaver+MNT-fag

Masteroppgaver sensureres av to personer, hvorav minst en skal være ekstern (har ikke hatt nær tilknytning til eller vært ansatt ved NTNU siste 12 måneder). For oppgaver levert etter 01.08.2019 kan ikke veileder være intern sensor for egne oppgaver.

Sensurering

Prosedyre for å registrere sensur er litt forskjellig avhengig av om arbeidet som skal sensureres er levert i Inspera, eller om Inspera bare brukes til å registrere sensur for arbeider levert fysisk (eks. tradisjonell skriftlig eksamen).
Du finner fremgangsmåte for begge prosedyrene her: https://innsida.ntnu.no/wiki/-/wiki/Norsk/Sensurere+i+Inspera+Assessment+-+for+ansatte+og+sensorer

Honorar

Eksterne sensorer mottar honorar for utført sensurarbeide etter standardiserte satser. Da vurdering av kavlifikasjonsnivå ofte kan være en vanskelig og tidkrevende prosess har vi ved IBM valg å honorere alle eksterne sensorer som professor.

Som grunnlag for utbetaling av honorar benyttes en oppdragsavtale, for å spare tid kan du selv fylle oppdragsavtalen og sende denne til studier@ibm.ntnu.no 

Oppdragsavtalen benytter PDF-forms og krever at du benytter Adobe Acrobat for å fylle den ut. Med mindre du har Adobe Acrobat Pro får du ikke til å lagre oppdragsavtalen ferdig utfylt, den må printes. Når den er fylt ut printer du, signerer og returnerer avtalen til studier@ibm.ntnu.no

Veiledning til utfylling av oppdragsavtale

Type oppdrag: For sensur av masteroppgave benyttes "Diverse sensur av oppgaver", for andre sensuroppdrag benyttes "Diverse sensur av oppgaver"

Fyll inn personalia, inklusive fødselsnummer (evt. d-nummer), statsborgerskap og kontonummer for utbetaling.

Med mindre du er bosatt i utlandet og får utbetalt honoraret til utenlandsk konto velger du Norge i feltet arbeidet utføres i følgende land.

Fag/tema: For mastersensur skriv mastersensur og studenten(e)s etternavn, for annen sensur skriv emnekode og emnenavn

Tidspunkt: Grov angivelse er tilstrekkelig, for eksempel høsten 2019.

Ved institutt/enhet: Velg "Institutt for bygg- og miljøteknikk", evt. "Institutt for bygg- og miljøteknikk, EVU" dersom det er snakk om sensur tilhørende et etter- eller videreutdanningsemne.

Faggruppe/prosjekt/tiltak: Fyll inn faggruppens forkortelse:

  • Marin byggteknikk: MB
  • Bachelor bygg: IBYG
  • Bygg- og anleggsteknikk: BA
  • Geoteknikk: GT
  • Vann- og avløpsteknikk: VA
  • Vassdragsteknikk: VT
  • Vei, transport og geomatikk: VTG


Avtalt godtgjørelse:

  • Sensur av masteroppgave:Antall (timer) skal inneholde antall masteroppgaver, i type aktivitert velger du "Masteroppgave inkl. sensurmøte"
  • Sensur av prosjektoppgave (fordypningsprosjekt): Som med masteroppgave, men velg "prosjektoppgave i fordypningsemne"
  • Sensur av bacheloroppgave: Som fordypningsprosjekt, se over.
  • Sensur av skriftlig eksamen: Her trenger du to linjer.
    Antall skal inneholde antall besvarelser, type aktivitet indikerer lengde på eksamen, som oftest 4 eller 6 timer.
    I tillegg legger du til en linje med antall eksamener i feltet antall, deretter "Forarbeid skriftlig eksamen" i type aktivitet.
  • Sensur av muntlig eksamen: Antall (timer) skal inneholde antall timer faktisk medgått tid til sensurarbeidet, type aktivitet skal inneholde "muntlig eksamen"

Timesats er pt. 312,50. Dette er timelønn som professor med tillegg for feriepenger (12%), pensjon (4%) og frivillig yrkesskadetrygd (0,4%). Merk at tilleggene er inkludert i timesatsen og at du selv må sette av om du ønsker å ha feriepenger el.



  • No labels