Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.
Comment: Migrated to Confluence 5.3

...

Siden sidetype primært brukes til filtrering, så er det bare viktig å legge inn dette på sider som en ønsker å vise i spesialiserte tabeller.

Ferdig(stillelsesgrad): Hvor ferdig en anser seg for å være med siden. Vi velger å bruke en prosent-skala, men begrenser oss til verdiene 0, 25, 50, 75, 95 og 100. Her er 95 tenkt å angi at en anser seg som ferdig, men trenger et godkjenningsstempel fra fellesskapet. Vanligvis vil verdien øke etterhvert som en jobber med siden, men verdien kan også settes ned, f.eks. dersom kommentarer (klager) viser at innholdet bør revideres.

Dekningsgrad: Angir (grovt sett) i hvilken grad (relevante aspekter av) et tema er dekket. Dersom man har lest og forstått en side med full dekningsgrad, så skal man i prinsippet ikke trenge å lese annet materiale. Vi velger å bruke en prosent-skala, men begrenser oss til verdiene verdiene 0, 25, 50, 75 og 100.

Omfang: Angir (grovt sett) hvor grundig et tema er behandlet. Dersom et tema er grundig behandlet så skal en ikke trenge å øve mer på det for å få det til å sitte. Vi velger å bruke en prosent-skala, men begrenser oss til verdiene 0, 25, 50, 75 og 100.Ferdig(stillelsesgrad): Hvor ferdig en anser seg for å være med siden. Vi velger å bruke en prosent-skala, men begrenser oss til verdiene 25, 50, 75, 95 og 100. Her er 95 tenkt å angi at en anser seg som ferdig, men trenger et godkjenningsstempel fra fellesskapet. Vanligvis vil verdien øke etterhvert som en jobber med siden, men verdien kan også settes ned, f.eks. dersom kommentarer (klager) viser at innholdet bør revideres

Dekningsgrad og omfang skal gi veiledning til leseren om hvor stort læringsutbytte en side er ment å gi.

Oppgaver

Hver side/tema bør ha (inneholde eller lenke til) ulike typer aktiviteter/oppgaver, for å stimulere læringsprosessen. Dette kan være enkle spørsmål til refleksjon, små øvelser eller mer tradisjonelle øvingsoppgaver, gjerne basert på JExercise. De to første typene kan godt være en del av sida/temaet, mens større oppgaver bør ha en egen side, som det lenkes til.

Det finnes en standard bunntekst for oppgaver med egne sider, som kan inkluderes med Include-makroen

Kodingsoppgaver med JExercise

Mange av oppgavene handler om koding, hvor det er viktig å forsikre seg om at koden er korrekt, uavhengig om det blir sjekket av en læringsassistent. Studentene bør lære seg og derfor oppfordres til å skrive et enkelt hovedprogram hvor de kjører koden gjennom et representativt scenario. I tillegg kan en peke til evt. testkode basert på JExercise, som de kan kopiere inn i Eclipse og bruke både underveis og etterpå. I slike oppgaver kan det være lurt å referere til siden som forklarer om JExercise-oppgaver med excerpt-include-makroen, før en peker til selve testkoden (som gjerne ligger på github eller i annet repo), f.eks. slik:

Excerpt Include
JExercise-oppgaver
JExercise-oppgaver
nopaneltrue
Testkoden finner du her: stateandbehavior/UpOrDownCounterTest.java

Det finnes en standard bunntekst for JExercise-oppgaver med egne sider, som kan inkluderes med Include-makroen

Rikt innhold og bruk av makroer

...