Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Et problem med den første oppgaven er kan oppstå dersom man bruker et spørsmål og ikke i stedet for et begrep. Det vil være vanskelig for elevene å vite hva som er medfører i oppgave 1 at man må skrive inn spørsmålet til et svar, det kan være mye forskjellignoe som kan være vanskelig og kan virke rart. Et svar kan ha flere spørsmål som kunne passe. I tillegg må det være ordrett, noe som også vil kunne være utfordrende. Det er et tilfeldig utvalg av spørsmålene man har laget som kommer med i testen (20 spørsmål per test).

...

Det som kan være positivt med Quizlet er et responsen på svarene ikke kommer fra en lærer. Det kan være positivt fordi dersom man svarer feil er det bare man selv som ser det, i tillegg til at læreren ikke trenger å bruke mye tid på å rette på elevene. Quizlet er ikke begrenset til et spesifikt tema, fag etc., men kan brukes til å teste det meste. Det er en artig nettressurs hvor man både kan samarbeide eller øve alene. Både lærer og elev kan lage egne quizer, men man kan også bruke ferdiglagde tester. Quizlet har mange ulike funksjoner som gjør at man i stor grad kan variere. Quizlet er stort sett gratis å bruke. Dersom man skriver inn et begrep får man av og til opp mulige alternativer man kan bruke som definisjon. En annen ting som er positivt med Quizlet, sammenlignet med f.eks. kahoot, er at elevene må være mer deltakende i flere av funksjonene, det er ikke bare å trykke på et svar. Elevene kan selv undersøke hva de svarer rett/galt på, og teste seg så mye de vil på ulike funksjoner.

Quizlet sin gratisversjon gir elevene mulighet til å lage sine egne quizer som de kan bruke til å øve/repetere. På småtrinnet kan elevene lage enkle oppgaver til hverandre som har entydige svar som for eksempel i addisjon, subtraksjon, multiplikasjon og divisjon med oppgave som "7 * 8 =" og "51 - 27 =". Dette kan bidra til at elevene føler eierskap over matematikken, hvis de selv får lage oppgavene de kan gi til medelever og venner utenfor klasserommet. Å øve på gangetabellen er et eksempel der lærere kan benytte seg av Quizlet som en platform. Gravity-funksjonen inviterer til at "tradisjonell pugging" nå kan bli til en lek elevene oppsøker når de skal øve på multiplikasjon. Elever med ulike utfordringer som for eksempel ADHD eller språkvansker finner det motiverende å bruke spill når de skal lære. De greier å konsentrere seg over lengre tid og opplever mestring, noe de kanskje ikke opplever så ofte i klasserommet (Statped, 2018).

Begrensninger

Det er flere faktorer ved Quizlet vi tenker begrenser denne ressursen i forhold til matematikkfaget. Det virker hovedsakelig som om dette er en quiz hvor man skal lære seg begreper, og man er tidvis begrenset i hvilke spørsmål man kan ha med. Dersom man ønsker å arbeide med andre type oppgaver kan det være vanskelig å vite hvordan man skal lage oppsettet av ulike årsaker:

  1. det er lite valgmuligheter når det gjelder sammensetning av svaralternativer (man kan kun ha et svaralternativ til hvert begrep, og man får ikke velge hvilke definisjoner/begreper man vil ha som svaralternativer på flervalgsoppgaver).

  2. det kan være vanskelig å plassere spørsmål/svar når man lager oppsettet til quizen fordi ulike funksjon ønsker ulike svar. F.eks. dersom man blir bedt om å skrive spørsmålet til et svar vil dette virke rart, fordi det er ikke alltid lett å vite hva som er spørsmålet til et svar.Dette kan medføre at man må skrive spørsmålet på svarsiden i oppsettet osv. Man må derfor være obs på hva man plasserer hvor i oppsettet slik at det gir mening i alle funksjoner (men man må nødvendigvis ikke bruke alle funksjonene til en hver tid)Dersom man ønsker å bruke alle funksjonene til samme quiz må man teste den ut før elevene bruker den. 

Quizlet finnes ikke på norsk, og kan derfor være utfordrende for noen av den grunn (quizen i seg selv kan være på norsk). I tillegg må man være ordrett i svarene man gir, noe som verken er hensiktsmessig eller enkelt for mange. Det er ikke det at man er ordrett som alltid er det viktigste i matematikk-faget. Det kommer an på hvilken sammenheng det gjelder, men vi tenker at det ikke nødvendigvis er det som er viktig i matematikkfaget. En annen begrensning med Quizlet er at dersom man ønsker å sjekke elevbesvarelser så må man være betale for å utvide brukeren. Dette gjelder også dersom du ønsker å bruke egne bilder i quizen. Quizlet kan tidvis ligne et program for pugg, men det kommer an på hvordan man legger det opp (man må derfor være bevisst på hvilke spørsmål som tas med).

...

Førsteinntrykket vårt av quizlet var at det er en nettressurs som kan brukes til mye, men særlig til begrepslæring. Quizlet stiller krav til elevene om at de må være aktive og deltakende, noe vi tenker er bra. Vi er fornøyde med Quizlet som nettbasert læringsprogram, men når det kommer til matematikk er vi usikre på om dette er det beste verktøyet. Begrepslæring er likevel supert å gjøre her. Inntrykket vi sitter igjen med av Quizlet er at det er et fint program som kan brukes i alle fag, men at man som lærer må sette seg inn i hvordan man på best mulig måte setter opp quizen (særlig da når man skal benytte seg av andre spørsmål enn begrep/definisjon). De ulike funksjonene passer bra for ulike formål, men begrepslæring er tydelig best egnet.

...

Mishra, P., & Koehler, M. J. (2006). Technological pedagogical content knowledge: A framework for teacher knowledge. Teachers college record, 108(6), 1017.

Quizlet. Nettside: https://quizlet.com

Hvorfor anerkjenne og bruke dataspill i skolen? Hentet fra: http://www.statped.no/fagomrader-og-laringsressurser/finn-laringsressurs/teknologitema/spill-i-skolen/hvorfor-bruke-spill-i-undervisningen/

Utdanningsdirektoratet. (Sist endret: 09.03.2016). Digitale ferdigheter som grunnleggende ferdighet. Hentet fra https://www.udir.no/laring-og-trivsel/lareplanverket/grunnleggende-ferdigheter/digitale-ferdigheter-rammeverk/

...