Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Hvis man vil gjøre mer avanserte ting må man bruke et rammeverk som består av to funksjoner. Dette må man også gjøre dersom man vil lage egne funksjoner. De to standard funksjonene heter setup() og draw(). Det som står inni setup() utføres en gang, når programmet starter. Det som står inni draw() utføres om og om igjen så lenge programmet kjøres. I eksemplet nedenfor vises at det er vanlig å angi størrelsen på vinduet som programmet skal tegne i med funksjonen size(). Dette trengs å gjøres bare i starten, altså i setup(). I draw() kan vi starte med å slette bildet med å overskrive med sort bagrunnsfarge med background(0), sette tegnefargen til hvit med stroke(255) og så tegne det vi vil tegne. Dette vil ta bli tegnet om og om igjen så lenge programmet kjører.

Image Removed

 Image Added

Eksemplet nedenfor viser hvordan vi kan lage en funksjon som returnerer en verdi. Avhengig av radius vil funksjonen areal() returnere arealet til en sirkel. Programmet vil også tegne en sirkel der radius er avhengig av musepekerens x-verdi, og skrive arealet på skjermen.

Image RemovedImage Added

I eksemplet over ser vi også bruk av to variabler, r og areal. I Java har alle variabler en type, f.eks. desimaltall kalt float (engelsk floating point), eller heltall kalt int (engelsk integer).

...

LearningLab. (u.å.). MAKVIS eller KAMPVISE for planlegging av undervisning. Hentet fra https://www.bi.no/forskning/learninglab/teaching-excellence/makvis/

 LKKLKK. (2018a). Om LKK. Hentet fra https://kidsakoder.no/om-lkk/

...