Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Symbolab er en webtjeneste som kalkulerer matematiske problemer og som samtidig presenterer steg-for-steg løsninger til brukeren.    I tillegg har tjenesten en rekke læringstøttende applikasjoner til bruk i undervisningen.   

  

Oppbygging 

Nettsiden er oversiktlig og det er lett å finne fram på den. Du kan jobbe i Solutions, som løser oppgaver for deg, eller i den grafiske kalkulatoren, som minner om andre grafiske kalkulatorer som GeoGebra og Desmos. I tillegg til å være et verktøy som hjelper deg med å løse oppgaver har Symbolab også en tjeneste som heter Practice. Denne tjenesten lar deg øve deg innenfor en rekke kategorier innenfor matematikken, som bla. algebra, funksjoner, trigonometri og calculus. I tillegg til disse kategoriene lar Symbolab deg også øve deg på tekstoppgaver. 


...

Er brukeren villig til å analysere steg-for-steg-presentasjonen, vil man potensielt kunne lære mye av den. Særlig nyttig er det når presentasjonen også henviser til algebraiske regler som blir benyttet. De samme reglene finner man som en formelsamling i fanen Cheat SheetsHvis man følger båndet øverst i webtjenesten, under fanen practicevil man bli tilbudt øvingsoppgaver fra enkel aritmetikk til avansert kalkulus. I practice får man også muligheten til å få hint hvis man sitter fast. 

...

  

 

For læreren har man i fanen community muligheten til å opprette grupper (krever abonnement) der man kan gi medlemmer oppgaver i form av quizzer. Læreren får statistikk og kan følge progresjonen til elevene.  

...

I gratisversjonen kan elevene bruke Symbolab for å sjekke om de har gjort sine utregninger korrekt, og eventuelt hva de må gjøre for å korrigere utregningen. Noen vil kanskje hevde at elevene lar seg friste til å plotte inn utregninger uten å prøve å egen hånd. Løsningen kan være at læreren deler undervisningen i sekvenser der elevene først får tilgang til digitale hjelpemidler etter å prøvd selv. Da får de anledning til å rette seg selv systematisk. Hvis vi ser dette i sammenheng med SAMR-modellen til Ruben Puntendura ( http://digitaldidaktikk.no/refleksjon/detalj/samr-modellen ) , så er dette både forbedring (enhancement) og transformasjon (transformation) av undervisning. Ved bruk av Symbolab vil man bruke teknologi til å forbedre elevenes mulighet til læring i tillegg til at man kan legge opp undervisningen på en annen måte enn det man kunne gjort uten hjelp av teknologien. Forhåpentlig vis vil en bruken av et slikt, eller et lignende program, med den umiddelbare tilbakemeldingen til elevene gjøre dem mer motiverte for matematikkfaget.  

  

  

  

  

Kilder: 

 Digital didaktikk, hentet 14.03.2018 fra: http://digitaldidaktikk.no/refleksjon/detalj/samr-modellen  

 Symbolab, hentet 14.03.2018 fra: https://www.symbolab.com  

 Wikipedia: Symbolab, hentet 14.03.2018 fra: https://en.wikipedia.org/wiki/Symbolab  

...