Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Table of Content Zone
locationtop
typeflat

Sammendrag av prosjektet


Målsetting

NTNU VIDERE er underlagt NTNU sin strategi. I strategien fra NTNU, fremmes det mål som rettes mot NTNU VIDERE. Der står det skrevet: «Vi skal øke omfanget av og kvaliteten på etter- og videreutdanningen».[1]

For å oppnå denne målsetningen har NTNU VIDERE formulert noen målsetninger de mener vil bidra:

  • NTNU VIDERE sine målgrupper skal finne relevant informasjon på en enkel måte.
  • NTNU VIDERE skal øke sin kundedatabase.
  • Prosessen med å melde inn emner og kurs for etter- og videreutdanning skal forenkles.
  • Verktøyene/systemene NTNU VIDERE benytter skal ha en tilstrekkelig god kvalitet, og være effektive og fleksible å vedlikeholde.
  • Verktøyene/systemene NTNU VIDERE benytter skal være oppdatert, relevant og tidsriktige.
Hvem berøres og involveres

I forbindelse prosjektet vil følgende interessehavere bli berørt eller involvert:

NTNU VIDERE fasiliterer etter- og videreutdanning, i form av kurs hvor emner inngår. NTNU VIDERE har behov for effektive arbeidsprosesser, slik at de opplever å utføre sitt arbeid på en hensiktsmessig måte, som kan bidra til egne og NTNU sine målsetninger.

Studieavdelingen(FS) sørger for å legge emner manuelt inn i FS. Prosjektet ønsker å forenkle prosessen med at informasjon til slutt ender opp i FS.

Institutter har dialog med NTNU VIDERE for opprettelsen av emner. I tillegg skal emner godkjennes av instituttet. Instituttene har faglig og økonomisk forpliktelse, og ansvar for gjennomføringen av et kurs/emne. En forbedring for instituttene vil være at prosessen med innmelding av emner/kurs går mer smidig, og at de kun har et «elektronisk dokument» å forholde seg til i hele prosessen. Dette vil øke kvaliteten på prosessen.

Fakulteter godkjenner emner og videresender disse til Studieavdelingen. Fakultetene har faglig ansvar for emnet som skal godkjennes. En forbedring for fakultetene vil være at prosessen med innmelding av emner/kurs går mer smidig, og at de kun har et «elektronisk dokument» å forholde seg til i hele prosessen. Dette vil øke kvaliteten på prosessen.

Faglærere/koordinatorer tar initiativ til å opprette nytt emne. Deres interesse er å etablere emner på smidigst mulig måte. Samtidig har de interesse av å få rådgivning i denne forbindelse. En forbedring for faglærer vil være at prosessen med innmelding av emner/kurs går mer smidig, og at de kun har et «elektronisk dokument» å forholde seg til i hele prosessen. Dette vil øke kvaliteten på prosessen. I tillegg vil økt trygghet og forståelse i prosessen være en forbedring.

Potensielle studenter viser interesse for studier ved NTNU VIDERE, ved å registrere interesse, eller å søke på kurs. NTNU VIDERE tilbyr et stort antall kurs (omlag 200), og har et bredt mangfold. Derfor vil en forbedring for potensielle studenter være å enklere finne frem. For potensielle studenter vil en forbedring innebære å bli mer selvhjulpet i prosessen med å ta kurs. I tillegg vil det være et ønske om å ha tilgang til ytterligere støtte ved behov.

Aktive studenter får tilstrekkelig informasjon i forbindelse med gjennomføringen av kurs. En forbedring vil innebære å blir mer selvhjulpet i gjennomføringen av kurs. Dette inkluderer alle praktiske og faglige spørsmål. Samtidig vil det være et ønske om ytterligere støtte ved behov.

Ledelse ved NTNU har interesse av at NTNU VIDERE drives på en god måte, slik at det bidrar til NTNUs måloppnåelse samt styrke universitetets omdømme. En forbedring vil være om NTNU VIDERE sin løsning blir en mer integrert del av NTNU, og NTNU sine IKT-systemer. Det vil kunne gi positive synergieffekter, som følge av eksempelvis mer smidig og effektiv informasjonsflyt.

Hva skal leveres

I forkant av prosjektet ble det gjort en kartlegging av arbeidsprosessene ved NTNU VIDERE. Disse brukes til å videre leveranser.

Prosjektet er tenkt å levere i to faser. I første fase skal prosjektet innarbeide en av de kartlagte arbeidsprosessene, "Beskrive og godkjenne nytt emne/kurs". Dette innebærer anskaffelse av tilleggsmodul i eksisterende IKT-system (SuperOffice), og implementering av arbeidsprosessen i denne modulen.

I andre fase ønsker NTNU VIDERE å utvikle ny webside, som bruker grunnlagsinformasjonen som lagres i forbindelse med arbeidsprosessen som innarbeides i fase én. Målet er å automatisere så mye som mulig, for å redusere manuell forvaltning av websiden.

Suksessfaktorer

Det er ikke satt suksessfaktorer.

Milepæler og framdrift

Prosjektet er i implementeringsfaser i første fase, som går ut på å innarbeide første arbeidsprosess fra Behovsanalysen. I denne fasen skal det også utarbeids grovestimat på hvor mye tid prosjektet vil trenge for å levere fase to.

Første fase er tenkt levert innen sommeren 2014.

Prosjektfase/beslutningspunkt
Report Table
+prosjektforslagpage

content:title

Prosjektforslag

truecontent:title

Endret av

content:modifier

Endret når

dd.MM.yyyycontent:modification date

Prosjektforslag (B0): Det finnes ikke prosjektforslag

Report Table
+mandatpage

content:title

Prosjektmandat

truecontent:title

Endret av

content:modifier

Endret når

dd.MM.yyyycontent:modification date

Prosjektmandat(B1): Det finnes ikke mandat

Report Table
+prosjektdefinisjonpage

content:title

Prosjektdefinisjon

truecontent:title

Endret av

content:modifier

Endret når

dd.MM.yyyycontent:modification date

Prosjektdefinisjon (B2): Det finnes ikke prosjektdefinisjon

Report Table
+prosjektleveransepage

content:title

Prosjektleveranse

truecontent:title

Endret av

content:modifier

Endret når

dd.MM.yyyycontent:modification date

Prosjektleveranse (B3): Det finnes ikke dokumenter ifm. prosjektleveranse

Report Table
+sluttrapportpage

content:title

Sluttrapport

truecontent:title

Endret av

content:modifier

Endret når

dd.MM.yyyycontent:modification date

Sluttrapport (B4): Det finnes ikke sluttrapport