Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.
Comment: Migrated to Confluence 4.0

Excerpt
hiddentrue

Kort beskrivelse av prosjektet; Målsetting, Hvem prosjektet

...

berører/involverer,

...

Hva

...

skal

...

endres/leveres,

...

Suksessfaktorer,

...

Milepæler

...

og framdrift

framdrift {excerpt} {:=|=flat} \\ *Sammendrag av prosjektet* Et digitalt system for gjennomføring og registering av risikovurderinger ved NTNU har vært etterlyst i mange år. Oppfølging av gjennomførte risikovurderinger har vært utfordrende, og enhetene har ulik praksis for gjennomføring, registrering og dokumentasjon av risikovurderinger. Det er besluttet å ta i bruk et risikovurderingssystem fra samme leverandør som har levert avvikssystemet til NTNU. Prosjektet skal jobbe med å få tilpasset og innført risikovurderingssystemet for NTNU. Prosjektet vil ha fokus på risikovurdering i HMS-sammenheng \\ Målsetting \- Tryggere arbeidsplass for ansatte og studenter. \- Risikovurderingssystemet skal være et system som kan brukes til å risikovurdere alle områder innen HMS, inkludert ergonomi og psykososiale forhold. \- Antall gjennomførte risikovurderinger skal økes.  *Hvem berøres og involveres:* Linjeledere, HMS-koordinatorer/Rådgiver, Verneombud, Prosjektledere, Veiledere, Vitenskapelig ansatte, Administrativt ansatte, Teknisk ansatte, Driftsmedarbeidere, Instrumentansvarlige, Romansvarlige.  Involvering vil foregå ved informasjon og opplæring.  *Hva skal leveres:* RiskManager Risikovurderingsmodul som omfatter registrering, vurdering og oppfølging av risiko. Modulen ivaretar behovet for å gjennomføre risikovurderinger innen kvalitetsområder og for ulike verdier. Løsningen forenkler arbeidet og oversikten over vurderinger av risiko. Gjennom bruk av programmet vurderes aktuelle uønskede hendelser mht. konsekvens og sannsynlighet og dette måles mot akseptkriterier/krav og resultatet presenteres. Restrisiko kan følges opp ved hjelp av iverksetting av tiltak og ansvarsfordeling og rapporter gir oppdaterte oversikter innen hver enhet og for ulike risikoområder. *Suksessfaktorer:* En felles standard for hvordan risikovurderinger skal gjennomføres. God dokumentstyring - ett felles lagringssted for risikovurderinger. Tydeliggjøring av ansvar og oppfølging. Lettere å holde oversikt over risikovurderinger. Godt hjelpeverktøy for å strukturere arbeidet med risikovurderinger.  \\ h6. Milepæler og framdrift \\ Hvilke milepæler foreligger og hva er status på framdriften? \\ {toc-zone}
Table of Content Zone
location
top
type
flat


Sammendrag av prosjektet
Et digitalt system for gjennomføring og registering av risikovurderinger ved NTNU har vært etterlyst i mange år. Oppfølging av gjennomførte risikovurderinger har vært utfordrende, og enhetene har ulik praksis for gjennomføring, registrering og dokumentasjon av risikovurderinger. Det er besluttet å ta i bruk et risikovurderingssystem fra samme leverandør som har levert avvikssystemet til NTNU. Prosjektet skal jobbe med å få tilpasset og innført risikovurderingssystemet for NTNU. Prosjektet vil ha fokus på risikovurdering i HMS-sammenheng
Målsetting

- Tryggere arbeidsplass for ansatte og studenter.
- Risikovurderingssystemet skal være et system som kan brukes til å risikovurdere alle områder innen HMS, inkludert ergonomi og psykososiale forhold.
- Antall gjennomførte risikovurderinger skal økes. 

Hvem berøres og involveres:
Linjeledere, HMS-koordinatorer/Rådgiver, Verneombud, Prosjektledere, Veiledere, Vitenskapelig ansatte, Administrativt ansatte, Teknisk ansatte, Driftsmedarbeidere, Instrumentansvarlige, Romansvarlige. 

Involvering vil foregå ved informasjon og opplæring. 

Hva skal leveres:
RiskManager Risikovurderingsmodul som omfatter registrering, vurdering og oppfølging av risiko. Modulen ivaretar behovet for å gjennomføre risikovurderinger innen kvalitetsområder og for ulike verdier. Løsningen forenkler arbeidet og oversikten over vurderinger av risiko. Gjennom bruk av programmet vurderes aktuelle uønskede hendelser mht. konsekvens og sannsynlighet og dette måles mot akseptkriterier/krav og resultatet presenteres. Restrisiko kan følges opp ved hjelp av iverksetting av tiltak og ansvarsfordeling og rapporter gir oppdaterte oversikter innen hver enhet og for ulike risikoområder.

Suksessfaktorer:
En felles standard for hvordan risikovurderinger skal gjennomføres.
God dokumentstyring - ett felles lagringssted for risikovurderinger.
Tydeliggjøring av ansvar og oppfølging.
Lettere å holde oversikt over risikovurderinger.
Godt hjelpeverktøy for å strukturere arbeidet med risikovurderinger. 


Milepæler og framdrift


Hvilke milepæler foreligger og hva er status på framdriften?


Wiki Markup
{add-label:prosjekt,sammendrag}