Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

I denne analysen av det digitale verktøyet Enki, har det blitt tatt utgangspunkt i rammeverket ACAT for analysen (Ladel, Kortenkamp, Larkin & Etzold, 2018). Dette er en prosess med 5 trinn. Trinnene vil ikke legges frem i kronologisk rekkefølge, men vi viser til de ulike trinnene enkelte plasser underveis. For mer om ACAT og de ulike trinnene se her. 

Beskrivelse av verktøyet/spillet

Enki er et spill der elever kan øve på tre forskjellige fag. Dette er matematikk, naturfag og engelsk. Vi har konsentrert oss om matematikkdelen av spillet, og alle kommentarer om oppgavene i spillet er derfor angående matematikkdelen, og ikke naturfag eller engelsk. Vi har også bare prøvd “hjemme”-versjonen av spillet, men forstår det slik at det er mulig for bruk av lærere med en hel klasse, der lærer kan følge progresjonen til elevene, og også gi tilbakemelding på enkelte oppgaver. Verktøyet er beregnet for elever på fra 4. til 7. trinn, og følger også læreplanen innenfor de tre fagene nevnt tidligere. I matematikk er temaene:

  • regnemåter
  • geometri
  • brøk
  • multiplikasjon og divisjon
  • tall og måling
  • statistikk

Temaene har hver sin respektive planet, se bilde 2 og bilde 3. Det er dette som er det matematiske innholdet i spillet, og er trinn 1 i ACAT. 

Beskrivelse av spillet hentet fra https://www.enkifag.no/hjem: 

Mikrolittene trenger din hjelp! Teknologien deres har brutt sammen, og de forstår ikke lenger hvordan de for til ting! De er på jakt etter helter mellom 8-12 år som kan hjelpe dem med å løse store og små oppgaver innen matematikk, engelsk og naturfag. 

Alle fra 4. klasse og oppover har kunnskap de trenger! Tar du oppdraget, så vil mikrolittene ta deg med til et fantastisk univers med mange rare dyr og skapninger. Der vil du også finne andre som har tatt oppdraget, og du kan snakke med disse i chatten!

Mikrolittene passer på denne, så vær snill og grei.

Mikrolittene ser frem til å møte deg!

Når man starter spillet lager man seg en karakter, og gir denne navn. Deretter møter man mikrolittene. Dette er romvesener som trenger hjelp til å løse ulike oppgaver. Som belønning for å løse oppgavene riktig får man penger. Man får mer penger om man klarer alle oppgavene, og relativt mindre dersom man har gjort feil. Pengene kan brukes på å kjøpe ulike saker og ting. I skole-versjonen av verktøyet kan elevene også spille sammen med andre elever i klassen, samtidig som at læreren vil få en oversikt over elevenes progresjon og kan også se hva elevene sliter med. 

...