Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Dersom man har elever som sliter med matematikken og ikke er glad i tradisjonell matematikkundervisningen, kan dette være en fin tilnærming for å skape matematisk forståelse. Det gjøres da på en måte der eleven ikke er like bevisst på at de lærer matematikk, men kan se på det som en belønning eller en mer lystbetont måte å lære på. Men det er da også viktig å være obs på at leken i spillet ikke tar over for læringen, slik at man gjøre elevene bevisst på hvilke ferdigheter de kan hente ut fra dette arbeidet.

Når man velger å trykke seg inn som lærer, får man også tilgang til en god del undervisningsopplegg, som kan være til hjelp og inspirasjon  i planlegging av undervisning. 

Image Added

Her er det delt inn i ulike kategorier, noen for kortere varighet, noen som går over en eller flere økter og noen som også baserer seg på tverrfaglighet. Fra siden som vises overfor kan man komme videre til en liste med alle kompetansemål i matematikk, og hake av for hvilke mål man ønsker at opplegget skal være rettet mot. Oppleggene kommer som regel med instruksjon til læreren, fasit og oppgaveark til elevene.


Image Added                                            Image Added

Elevens oppgaveark                                                                                                                     Lærerens instruksjoner

Som vi ser, kan det skrives ut direkte fra denne siden og læreren får nyttige opplysninger bl.a om tidsbruk og tidspunkt.

Fordeler og muligheter

En av de største fordelene til matematikk.org er at de dekker hele skolens aldersspenn, helt fra 1 klasse til 3 år på videregående. Videre legger de opp til ulike aktiviteter, og fremmer matematikklæring som en morsom aktivitet som kan skje gjennom spill, og ikke bare gjennom tradisjonell undervisning. Elevene får i tillegg fortløpende en tilbakemelding på om det de har gjort er riktig eller galt. Læreren slipper på denne måten å opptre som en dommer som skal avgjøre elevenes besvarelser, men gir denne oppgaven videre til verktøyet selv. For elevene kan dette gjøre at det oppleves som tryggere å prøve og feile, da en slik vurderingsform kan bidra til å ufarliggjøre det å gjøre feil.

Det er også fint for læreren å ha tilgang til undervisningsopplegg, som kan være til hjelp for å variere egen undervisning.

Ulemper og begrensninger

...