Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.
Comment: Migrated to Confluence 5.3
Læringsmål:
  • Funksjoner

Pensum:

  • Kap 3.7, 3.8: Bli kjent med funksjoner
  • Kap 3.2.1: Skrive dokumentasjon

a)

Lag funksjonen fahrenheit2celsius(temp) som konverterer en temperatur fra fahrenheit til celsius, og returnerer den konverterte temperaturen.

Code Block
languagehtml/xml
titleEksempel på kjøring:
>> fahrenheit2celsius(100)
ans =
   37.7778

 

b)

Lag funksjonen getTemp() som ikke tar inn noen parametere, men lar brukeren skrive inn ved hjelp av den innebygde funksjonen input(). 

 temp = input('Hva er temperaturen i fahrenheit? ');

c)

Det skal nå være laget to funksjoner. Den ene konverterer fra fahrenheit til celsius, den andre spør brukeren om temperaturen og returnerer denne.
Lag funksjonen tempConverter(). Den skal få temperaturen fra brukeren ved å kalle på getTemp. Deretter skal fahrenheit2celsius kalles med denne temperaturen før sluttsvaret skrives ut med fprintf('Den gitte temperaturen i fahrenheit er %.2f i celsius.\n',celsius)

Code Block
languagehtml/xml
titleEksempel på kjøring
>> tempConverter()
Hva er temperaturen i Fahrenheit? 100
Den gitte temperaturen i fahrenheit er 37.78 i celsius.

 

d) BONUSOPPGAVE

Når du har ligget på SiT's treningssenter og pushet opp vektstanga har du sikkert (i et svakt øyeblikk på slutten av en treningsøkt) tenkt tanken: "Wow, jeg er sterk! Men tenk hvor mye jeg hadde klart å løfte på månen!?" Lag en funksjon, benkpresspaamaanen(vekt),  som tar inn vekten du pusher i benken på jorda (i kg) og omgjør dette til hvor tungt du kunne ha løftet på månen (i kg). Gravitasjonsakselerasjonen på jorda kan settes til 10m/s^2 og gravitasjonsakselerasjonen til månen kan settes til 1.6m/s^2. For å løse oppgaven trengs kun Newtons 2.lov: F=ma.

Code Block
languagehtml/xml
titleEksempel på kjøring:
>> benkpresspaamaanen(100)
ans =
   625