Digital sikkerhet i praksis
Digital sikkerhet i praksis

-
Studiepoeng0
-
DeltidNett- og samlingsbasert
-
KostnaderStudieavgift
-
SøknadsfristSe det enkelte kurset
Kan din bedrift håndtere de nyeste digitale sikkerhetsbruddene?
Ikke? Da bør du våkne. Det å ikke forvalte en bedrifts verdier, også de digitale, med betryggende kontroll, er brudd på aksjeloven.
Dette blir mer utfordrende for hvert år da stadig økende mengder av personlig og forretningskritisk informasjon lagres elektronisk. Det er derfor viktigere enn noen gang å ha kunnskap om hvordan man kan beskytte denne informasjonen mot uønskede inntrengere.
Vet du egentlig hvordan du kan identifisere, forebygge og håndtere digitale angrep?
NTNU tilbyr lavterskelkurs for å øke bevisstheten og kunnskapen om digital sikkerhet i det norske næringslivet. Kursserien består av fire dagskurs, og dekker temaene:
- identitet
- informasjonsbeskyttelse
- nettverkssikkerhet
- endepunktsikring
Du vil få en oppdatering på nyeste teknologiene og dagens utvikling innen digital sikkerhet, slik at du blir klar for å ta de i bruk i din bedrift. Du vil også få tilgang til et nettverk i form av kursdeltakere og forskere innen fagfeltetfor for utveksling av erfaringer og ideer.
Målgruppe
Alle som jobber med digital sikkerhet, uavhengig av bakgrunn eller erfaring. Dette er en god mulighet for både nybegynnere og erfarne eksperter til å lære mer om de nyeste trendene i digitale sikkerhetsbrudd og hvordan man kan beskytte seg mot dem.
Innhold
Kursserien består av fire kurs som kan tas uavhengig av hverandre. Hvert kurs inneholder en fysisk samling i Oslo (7 timer). I tillegg må du beregne forarbeid (3 timer) og etterarbeid (5 timer).
For påmelding og informsjon om hvert kurs trykk i tabellen under.
Bakgrunn for kurstilbudet
Digital sikkerhet har etablert seg som en forutsetning for at myndigheter, virksomheter og innbyggeren skal kunne ta ut potensialet i digitaliseringen. Nasjonale trusselvurderinger forteller om en urolig verden med økt risiko og oppfordrer gjennom dette til økt overvåkenhet. Mens cyberkriminelle gjør stor profitt på alt fra verdikjedeangrep til løsepengevirus vokser kompetansegapet hos de som skal beskytte vår digitale infrastruktur. Globalt vil det i 2025 være behov for 3,5 millioner arbeidstagere med cybersikkerhet i sin kompetanseprofil.
Analyser av mange profilerte og kostbare hendelser de siste årene viser at disse trolig kunne vært forhindret med relativt enkle grep fra virksomheten. kurspakken er utviklet i samarbeid med Microsoft og HP.
Kontakt
Hold deg oppdatert!
Nyhetsbrev fra NTNU VIDERE gir deg oppdatert informasjon om videreutdanning og deltidsstudier.