Søk Studentersamfundet!
Studiemiljø
Trondheim er kjent for sitt gode student- og studiemiljø og har flere ganger blitt kåret til Norges beste studieby. Trondheim har over 180 000 innbyggere og 33 000 studenter som setter sitt preg på byen. Hva du nå enn liker å gjøre i fritiden, så finner du helt sikkert noe å være med på.
Undervisningsformer
Du får trening i å utføre vitenskapelig utrednings- og forskningsarbeid. Gjennom Eksperter i team får du anledning til å jobbe med studenter fra mange ulike fag slik at du får mulighet til å tilegne deg kunnskaper om gruppeprosesser og problemløsning i grupper. Dette er gode egenskaper å ha når du skal ut i jobb.
Ved å skrive en masteroppgave får du anledning til å utføre et selvstendig forskningsarbeid. Gjennom obligatorisk veiledning gis du innsikt i forskningsprosessens ulike trinn - konstruktiv og kritisk vurdering av andres forskning, forskningsplanlegging og -samarbeid, datainnsamling, analyse og formidling. Arbeidet med masteroppgaven gir dermed øvelse i ferdigheter som kan nyttes ikke bare i forskningssammenheng, men også for eksempel i utredningsarbeid, undervisning og journalistikk.

Forskningsaktiviteter
Alle masterstudenter deltar på mastergradsseminar og flere velger å delta på forskningsprosjekter i regi av instituttet. Gjennom dette blir du faglig og sosialt integrert i studie- og forskningsmiljøet.
Søk Studentersamfundet!
Navn: Mali Malmedal
Studieretning: Master i medier, kommunikasjon og informasjonsteknologi
Selv har jeg fokusert på flere IT-fag da jeg synes det er veldig gøy og spennende.
Hvorfor valgte du NTNU?
Jeg valgte NTNU fordi det er et universitet med godt rykte og som er vel ansett blant arbeidsgivere. I tillegg har jeg mange venner som har studert her og som har anbefalt Trondheim som studentby, både med tanke på det faglige og det sosiale.
Hvorfor valgte du akkurat dette studieprogrammet?
Jeg valgte denne masteren på grunn av tverrfagligheten mellom medier og kommunikasjon, og IT. Studiet gir gode muligheter til å forme mastergraden ut ifra egne interesser innenfor fagområdet. Selv har jeg fokusert på flere IT-fag da jeg synes det er veldig gøy og spennende.
Har du vært/skal du på utveksling i forbindelse med studiet? Hvilket land?
To år går veldig raskt og jeg har vært på utveksling tidligere, jeg valgte derfor å ikke utveksle i denne omgang. Men jeg var absolutt inne på tanken, blant annet har instituttet gode samarbeidspartnere i for eksempel München.
Hvordan er det å være student på ditt studieprogram?
Vi er en relativt liten klasse noe som gir et godt klassemiljø hvor det er mulig å bli kjent med alle. Studiet gir, som jeg tidligere nevnte, stor grad av frihet til å velge fag som gjør det mulig å skreddersy din master til ditt interessefelt. Det synes jeg er veldig positivt. Det kan likevel kreve litt egen innsats i å finne fagene du selv ønsker, fremfor å kun velge mellom de valgfagene som blir foreslått, men det er det verdt! Studiehverdagen ellers er mye opp til deg selv, men det er mye å gjøre så jeg vil anbefale å komme i gang med én gang og å jobbe jevnt utover semesteret.
Hva er ditt beste råd til nye studenter som skal begynne på NTNU?
Søk Studentersamfundet! Det er kjempegøy, gir verdifull erfaring, du har mulighet til å lære deg masse nytt, og ikke minst er det en flott anledning til å bli kjent med andre studenter på tvers av studieretningene! Om du ikke søker Samfundet, så delta hvert fall i en eller annen form for studentfrivillighet eller forening. Jeg vil påstå at det er en like stor del av studenttilværelsen som skolen i seg selv, ikke minst er det positivt for CV-en.