Virtuelle verdener - teknologi, nærhet og avstand
Virtuelle landsbyer
I virtuelle landsbyer foregår all undervisning digitalt. Du kan velge maks tre virtuelle landsbyer, med mindre du har behov for å bli prioritert til en virtuell landsby. Les mer om kriterier og valg av landsby.
Virtuelle verdener - teknologi, nærhet og avstand
Nye teknologier endrer måten vi møtes, jobber og lærer sammen. De endrer vår forståelse av nærhet og avstand. I denne landsbyen utforsker vi framvoksende samarbeids- og læringsformer, med tilhørende framvoksende læringsteknologier. Teknologiene kan inkludere alt fra Zoom, via Blackboard og Snapchat, til virtuelle møterom. Kanskje også enda mer futuristisk teknologi? Vi vil legge spesielt til rette for utforskning av VR-teknologi. Perspektivet er helhetlig der vi ser livet og teknologien som to sider av samme sak. Ofte har nye teknologier utilsiktede sosiale konsekvenser.
Relevant kompetanse
Studenter fra de fleste fagretninger vil kunne bruke sin kompetanse i utforsking av spennende tema knyttet til teknologisk medierte møter og samarbeid.
Om landsbyen
Arbeidet er case-basert og vi legger stor vekt på å utforske fremvoksende så vel som etablerte teknologier. Casene hentes fra undervisning, arbeidsliv, eller rett og slett studentlivet selv. Vi legger opp til at dere skal kunne samarbeide i virtuelle rom. Vi bistår med VR-utstyr som kan hentes ved VR-laben på Dragvoll, se mer info under.
Eksempler på problemstillinger:
- Hvordan endres relasjonene mellom oss når vi møtes i digitale samarbeidsverktøy?
- Hvordan bidrar teknologien til å forme møtet?
- Hvordan utvikler opplevelsen av nærhet og avstand seg sammen med teknologien?
- Hva er de uventede mulighetene og sosiale konsekvensene når undervisning gjøres på avstand?
Fakta
- Emnekode: SANT3800
- Type: Intensiv virtuell
- Språk: Norsk
- Landsbyledere: Marie Opdal Ulset og Håkon Fyhn
Kontaktinformasjon: marie.o.ulset@ntnu.no - Semester: Vår 2025
- Sted: Online
- Vertsfakultet: SU
Landsbyen er en del av Virtuelle Eksperter i team (VEiT), som handler om å få kunnskap om, og videreutvikle, virtuelle EiT-landsbyer. Her er det studenter fra alle studiebyene.
Landsbyen er hel-digital. Det innebærer at all undervisning og alt gruppearbeid foregår ved hjelpe av digitale samhandlingsverktøy. Kamera og mikrofon er nødvendig for å kunne delta. Bruk av VR utstyr er valgfritt.
Undervisning og gruppemøter foregår i tidsrommet kl 08.00-16.00 mandag til fredag i uke 2-4. Individuelt arbeid utover dette må også påregnes.
Om du ønsker å bruke VR anbefales det å låne utstyr fra biblioteket på Dragvoll før undervisningen starter opp. Kartvisning av biblioteket på Dragvoll
Ekstern samarbeidspartner i denne landsbyen er Breach.