EVU-Kurs

Tverrfaglig teamarbeid i praksis

Portrett av en ung kvinne i et kontorlandskap som smiler mot kamera. To mannlige kolleger i bakgrunnen.

Foto: Colourbox

Start: 28.02.2025
Søknadsfrist: 25.01.2025

Undervisningsform: Studium med fysiske og digitale samlinger
Sted for samlinger: Trondheim

Pris: 24000 Kr
Studiepoeng: 7,5
Emnekode: IØ6520


Hvordan lykkes med tverrfaglig teamarbeid? Det er når mennesker med ulik kompetanse og perspektiver jobber sammen at man finner de virkelig gode løsningene på sammensatte utfordringer. Å få ut potensialet som ligger i det tverrfaglige kommer imidlertid ikke av seg selv, da kommunikasjonsproblemer, uenigheter og ulike fagtradisjoner kan hemme samarbeidet.

Dette emnet gir deg kunnskap og verktøy til hvordan du som leder, teamleder, coach eller teammedlem bedre kan forstå og håndtere disse utfordringene. På den måten kan du bidra til å utløse potensialet som ligger i et tverrfaglig team. 

Emnet kan inngå i NTNUs erfaringsbaserte masterprogram i teknologiledelse og digital omstilling, spesialisering i prosjektledelse og digital transformasjon, eller som del av et annet studium ved NTNU hvor det passer inn.

Målgruppe

Emnet passer for deg som leder eller er medlem av et team, uavhengig om det er lederteam, prosjektteam eller produktteam, eller om samarbeidet er av kort eller lang varighet. Emnet vil også dekke temaet digitalt/hybrid samarbeid. Gjennom kurset får du kunnskap om og praktiske ferdigheter i hvordan man får tverrfaglige team til å fungere. 

Innhold

Velfungerende tverrfaglig teamarbeid er en virkningsfull og effektiv måte å løse komplekse problemstillinger på innen både offentlig og privat sektor. Emnet har som mål å bygge tverrfaglig samarbeidskompetanse i form av kunnskap og ferdigheter som kandidaten kan anvende i de teamene kandidaten inngår i eller til egen virksomhet.

I alle teamarbeid er det uenigheter og ulikheter. Dette forsterkes i tverrfaglige team, hvor teammedlemmene snakker ut fra ulike fagretninger og arbeidsmetoder. I velfungerende teamarbeid håndteres uenigheter og ulikheter slik at ressurspotensialet utløses. Kunnskap om hva som skjer når mennesker kommer sammen i et team, og hva som er forutsetninger for et velfungerende tverrfaglig teamarbeid, er sentralt i emnet. Emnet gir trening i praktiske samarbeidsferdigheter og økt innsikt i hvordan ferdighetene kan benyttes i ulike typer team i egen virksomhet.

Tema:

  • Forskjellige typer grupper/team og arbeidsmåter
  • Tverrfaglighet i team - hvordan utnytte det tverrfaglige potensialet som finnes i teamet?
  • Gruppeprosess og gruppedynamikk: Veien til de beste løsningene handler ikke bare om sluttresultatet, men prosessen underveis
  • Teamledelse
  • Digitalt samarbeid - hva er viktig å tenke på når man jobber sammen digitalt
  • Psykologisk trygghet i team
  • Kommunikasjon og tilbakemelding i team

Opptakskrav

Opptakskravet er todelt:
1. Bachelorgrad eller tilsvarende avsluttet utdanning av minimum 180 studiepoengs omfang, og
2. Minimum to års relevant arbeidserfaring
 
Arbeidsforhold må dokumenteres med attest fra arbeidsgiver som beskriver stillingstype/arbeidsoppgaver, stillingsprosent og varighet. Hvis du ikke har en bachelorgrad eller tilsvarende avsluttet utdanning på minst 180 studiepoeng, kan du be om en realkompetansevurdering av opptaksgrunnlaget ditt.

Du må dokumentere utdanning og arbeidserfaring innen søknadsfristen for å få søknaden din behandlet.

Krav til dokumentasjon

Gjeldende rangeringsregler

Anbefalte forkunnskaper

Erfaring med teamarbeid fra arbeidslivet.


Undervisning, eksamen og pensum

Tid og sted for undervisning

Digital obligatorisk oppstartssamling 28. februar kl. 10-12.

To obligatoriske samlinger i Trondheim våren 2025:

  • Første samling: 19. - 20. mars
  • Andre samling: 29. - 30. april

Begge samlingene har oppstart kl 09.30 første dag og avsluttes kl 15.30 siste dag.

På det nettbaserte oppstartsmøtet får du informasjon om emnet og møter dem du skal jobbe i gruppe med gjennom kursets forløp.

På de to fysiske samlingene legges det stor vekt på aktive læringsformer som øvelser og refleksjon knyttet til både erfaringer som gjøres i emnet og erfaringer fra egen arbeidshverdag. Kunnskap om hva som skjer når mennesker kommer sammen i et team, og forutsetninger for et velfungerende tverrfaglig teamarbeid, vil også være sentralt.

Mellom første og andre samling skal hver gruppe møtes digitalt og arbeide med en oppgave som knytter sammen teori og erfaringer fra første samling. Den individuelle oppgaven fokuserer på teamrelaterte problemstillinger du er opptatt av på egen arbeidsplass.

Eksamensbeskrivelse

Eksamen er delt mellom en gruppeoppgave (teller 40%) og en individuell oppgave (teller 60%). Begge deler må bestås for å bestå emnet.

Eksamenskrav: Oppmøte på samlinger. Obligatoriske oppgaver mellom samlingene.

Obligatoriske aktiviteter må godkjennes før avsluttende individuell oppgave. Samme vurderingsform ved utsatt eksamen.

 

Pensumlitteratur/kursmateriell

Annonseres ved kursstart.

Annen informasjon

Praktisk informasjon og betingelser

Vi må ha et minimum antall deltakere for at et kurs skal igangsettes. Dersom det blir for få søkere, kan kurset få endret undervisningsform til ledet selvstudium, bli utsatt eller bli avlyst. Emnet er en del av NTNUs videreutdanningstilbud, og har kursavgift.

Prisinformasjon

Pris: 24000 Kr

I tillegg kommer semesteravgift til Studentsamskipnaden.
Pensumlitteratur må den enkelte skaffe selv.

Fagansvarlig/Forelesere

Fakultet: Fakultet for økonomi

Kontakt

Opptak og opptakskrav
Telefon: 73 59 77 01
E-post: evuopptak@aud.ntnu.no
Marit Kvidal, NTNU VIDERE, studieadministrative spørsmål
Telefon: 73 59 52 60
E-post: videre@ntnu.no

Hold deg oppdatert

Nyhetsbrev fra NTNU VIDERE gir deg informasjon om videreutdanning og deltidsstudier.

Meld deg på nyhetsbrev