EVU-Kurs

Skriving på jobb: tekstutvikling, kommunikasjon og klarspråk

Seks personer sitter ved et bord. Foto.

Vi forholder oss til mange ulike typer tekster på jobben, og tekstene har ulike funksjoner avhengig av hvem vi skriver for og sammenhengene teksten inngår i, sier emneansvarlig Heidi Gilstad. Her sammen kolleger ved Senter for faglig kommunikasjon. (Foto: Elin Iversen)

Start: 07.02.2025
Søknadsfrist: 05.01.2025

Undervisningsform: Nettstudium med digitale samlinger
Sted for samlinger: Digital

Pris: 6800 Kr
Studiepoeng: 7,5
Emnekode: AVS6300


Dette emnet handler om tekstutvikling og kommunikasjon i arbeidslivet. Vi ser på hvordan du kan utvikle egen skrivekompetanse, og hvordan du og dine kolleger kan jobbe med skrivekulturen på arbeidsplassen. Klart og forståelig språk er en forutsetning for at leserne skal forstå tekstene du skriver. I dette emnet ser vi på klarspråk, både som rettighet, og som noe vi gjør i praksis. Vi kommer også inn på hvordan skriveverktøy, språkmodeller og digitale systemer kan være til hinder, men også ressurser, for tekstkvalitet. Kurset er tilrettelagt for deg som ønsker å utvikle skrivekompetansen din, enten du jobber i næringslivet, byråkratiet, skolen, helsevesenet, forsvaret, IT-og kommunikasjonsbransjen, eller andre sektorer der skriving er viktig for å gjennomføre arbeidsoppgavene. 

Målgruppe

Alle som har lesing og skriving som en del av jobben.

Opptakskrav

Generell studiekompetanse eller realkompetanse.

Krav til dokumentasjon


Undervisning, eksamen og pensum

Tid og sted for undervisning

Kurset har tre obligatoriske digitale samlinger:

Fredag 7. februar
Fredag 28. februar
Fredag 21. mars

Undervisningen varer fra kl. 09.00-15.00

I tillegg kommer en del nettbaserte aktiviteter og individuelt arbeid med pensum og oppgaver. Vi tilbyr også frivillige digitale skrivekaféer i løpet av semesteret.

Kurset gir 7.5 studiepoeng og tilsvarer ca. ¼ semesters arbeid. 1 studiepoeng tilsvarer mellom 25-30 effektive arbeidstimer.

Eksamensbeskrivelse

Hjemmeeksamen.

Utlevering: 11. april
Innlevering: 24. april

Karakterskala: Bestått/ ikke bestått.
Obligatoriske aktiviteter: 80% oppmøte og godkjente obligatoriske aktiviteter; to innleveringer og to responsaktiviteter.

Pensumlitteratur/kursmateriell

Legges på Blackboard før kurset starter.

Annen informasjon

Praktisk informasjon og betingelser.
Dere kan søke arbeidsgiver om lesedager. Arbeidsgivere i det offentlige gir noen dager fri i forbindelse med eksamen. 

Prisinformasjon

Pris: 6800 Kr

I tillegg kommer semesteravgift til NTNU.

Referanser

Dette kurset burde vært obligatorisk for alle arbeidstakere. Tekst omgir oss alle, enten bevisst eller ubevisst, og det må vi ha et forhold til. Verktøyene du får her, får du garantert nytte av - både for din egen del og sammen med kollegaer! Tidligere kursdeltaker.

Dette kurset skulle lederne og ansatte i min bedrift tatt! Da er jeg sikker på at samarbeidet ansatte imellom og kundeservicen vår hadde vært enda bedre. Tidligere kursdeltaker.

Dette er et kurs som de aller fleste har nytte av. Tenk på hvor mye tekster vi skriver hver dag på arbeid! Kurset hjelper deg til å reflektere mer over "hva du skriver" og "hvem du skriver for" slik at teksten blir mer tydelig for mottaker. Det var fint å dele erfaringer med andre underveis i kurset. Menge kjente seg igjen i hverandres utfordringer på jobb. God oppfølging fra kursinstruktører gjennom hele kurset. De var alltid tilgjengelig for å svare på spørsmålene dine. Tidligere kursdeltaker.

Fagansvarlig/Forelesere

Fakultet: Det humanistiske fakultet
Heidi Gilstad, Førsteamanuensis, Institutt for språk og litteratur
Mobil: 90 12 26 53
E-post: heidi.gilstad@ntnu.no

Kontakt

Opptak og opptakskrav:
Telefon: 73 59 77 01
E-post: evuopptak@aud.ntnu.no
Marion Alseth, Studieadministrasjon
Telefon: 73 59 00 70
E-post: videre@ntnu.no

Hold deg oppdatert

Nyhetsbrev fra NTNU VIDERE gir deg informasjon om videreutdanning og deltidsstudier.

Meld deg på nyhetsbrev