Muliggjørende teknologier for digitalisering - Kurs
Muliggjørende teknologier for digitalisering
Foto: Colourbox/Sergey Nivens
Start:
23.09.2024
Søknadsfrist:
01.06.2024
Sted for samlinger:
Trondheim
Pris:
24000 Kr
Studiepoeng:
7,5
Emnekode:
IT6205
Det er dessverre for sent å søke på dette kurset. Du kan finne alternative kurs på våre nettsider.
Kurset gir en innføring i og oversikt over ny digital teknologi, som generativ AI, maskinlæring, kunstig intelligens, tingenes internett og big data-analyse. Du vil få tilstrekkelig innsikt til å kunne forstå, planlegge og gjennomføre omstillings- og utviklingsprosesser i egen organisasjon basert på digitale løsninger.
Emnet kan inngå i basismodulen NTNUs Masterprogram i teknologiledelse og digital omstilling, eller som del av et annet studium ved NTNU hvor det passer inn.
Les også bloggartikkelen Kan teknologien gjøre oss til bedre arbeidstagere? om hvordan deltakerne opplever dette emnet.
Målgruppe
Kurset er svært relevant for de som ønsker å lære om kommende teknologier som former utviklingen i næringslivet. Å forstå mulighetene, utfordringene og verdiene disse teknologiene kan gi er avgjørende for å kunne skape nye fremtidsrettede forretningsmål for din bedrift. Nye teknologier som Generativ AI, Machine Learning, Blockchain og Internet of Things har viktige implikasjoner for organisasjoner. Kurset dekker mulighetene og utfordringene ved å bruke disse teknologiene for organisatorisk digital transformasjon.
Innhold
Digitale teknologier har blitt en viktig del av moderne organisasjoner. Et økende antall organisasjoner bruker nå forskjellige teknologier for å støtte sine operasjoner og for å drive forretningsstrategier. Målet med kurset er å utvikle forståelse for noen av de viktigste digitale teknologiene som Generativ AI, maskinlæring, kunstig intelligens (AI) Internet-of-Things (IoT), og Blockchain samt hvordan de kan utnyttes i organisasjonen.
Faget tar utgangspunkt i at mange bedriftsrelevante problemer nå kan løses gjennom digitale teknologier. Å vite hvordan man løser disse problemene krever først en forståelse av hvordan slike teknologier kan brukes i organisasjonsoperasjoner, og hvordan man planlegger implementeringen av dem. Kurset presenterer den siste utviklingen når det gjelder ulike muliggjørende teknologier, og utforsker mulighetene de skaper, samt utfordringene ved å implementere dem. Ved å ta dette kurset vil du ha en forståelse av hvordan state-of-the-art teknologier kan utnyttes for å støtte og drive organisasjonsstrategier og brukes til å forfølge innovative forretningsmodeller.
Læringsformer og aktiviteter
Emnet består av moduler som dekker ulike muliggjørende teknologier, og inkluderer forelesninger og gruppearbeid. Som en del av gruppearbeidet skal du jobbe med en rekke ulike oppgaver i klasserommet. Du vil jobbe med realistiske problemorienterte aktiviteter og du vil bruke ulike teknologier for å løse dem. Du vil også utvikle adopsjonsplaner for de ulike teknologiene, og utvikle relevante indikatorer for å vurdere deres forretningsverdi. Sluttvurderingen gjøres av en individuell rapport, der du diskuterer hvordan de ulike teknologiene som er presentert i kurset kan benyttes av din organisasjon til å løse ulike forretningsproblemer. Som en del av denne rapporten vil du utvikle en realistisk plan for å ta i bruk forskjellige muliggjørende teknologier og lage et veikart for distribusjon i organisasjonen din.
Emnet foreleses på engelsk.
Emnebeskrivelse
Opptakskrav
Opptakskravet er todelt:
1. Bachelorgrad eller tilsvarende avsluttet utdanning av minimum 180 studiepoengs omfang
2. Minimum to års relevant arbeidserfaring
Arbeidsforhold må dokumenteres med attest fra arbeidsgiver som beskriver stillingstype/arbeidsoppgaver, stillingsprosent og varighet.
Du må dokumentere utdanning og arbeidserfaring innen søknadsfristen for å få søknaden din behandlet.
Krav til dokumentasjon
Gjeldende rangeringsregler
Merk: Hvis du planlegger å fullføre master i teknologiledelse og digital omstilling varierer det faglige opptakskravet mellom de ulike spesialiseringene.
For spesialiseringen Teknologibasert omstilling og spesialiseringen Digitalisering og automatisering er det faglig krav om bachelorgrad eller tilsvarende avsluttet utdanning i teknologi, økonomi eller realfag av minimum 180 studiepoengs omfang.
Undervisning, eksamen og pensum
Tid og sted for undervisning
To obligatoriske samlinger i Trondheim høsten 2024
Første samling: 23. - 25. september
Andre samling: 5. - 6. november
Eksamensbeskrivelse
Prosjektoppgave og oppgaver. Både oppgavene og prosjektoppgaven må være bestått for å få bestått i emnet. Prosjektoppgaven jobbes det med i grupper, med oppstart på starten av kurset. Denne skal leveres til slutt i form av en prosjektrapport. Underveis skal deltakerne levere individuelle oppgaver, til sammen seks oppgaver.
Annen informasjon
Fagansvarlig/Forelesere
Telefon: 73558995
E-post: patrick.mikalef@ntnu.no
Kontakt
Telefon: 73 59 00 70
E-post: videre@ntnu.no