Klinisk farmasi og farmakoterapi - Kurs
Klinisk farmasi og farmakoterapi
Målet med utdanninga i Klinisk farmasi og farmakoterapi er å utdanne farmasøyter til å fungere som legemiddelspesialister i tverrfaglige team i helsetjenesten. Foto Tormod Leithe
Start:
04.02.2019
Søknadsfrist:
12.12.2018
Undervisningsform:
Studium med fysiske og digitale samlinger
Sted for samlinger:
Trondheim
Pris:
15500 Kr
Studiepoeng:
15
Emnekode:
MDV6000
Det er dessverre for sent å søke på dette kurset. Du kan finne alternative kurs på våre nettsider.
Kurset skal gi farmasøyter kompetanse til å kunne diskutere legemiddelbehandling og legemiddelrelaterte problemer med pasienter, leger og annet helsepersonell. Målet er at farmasøyter skal kunne fungere i tverrfaglige team for å oppnå riktig legemiddelbruk for pasientene og jobbe med klinisk farmasi i henhold til IMM (Integrated Medicines Management)-modellen.
Målgruppe
Innhold
Opplæring i klinisk farmasøytisk praksis i henhold til Integrated Medicines Management (IMM)-modellen.
Farmakoterapiundervisning blant annet i tilknytning til:
- Legemidler til eldre
- Bivirkninger og interaksjoner
- Klinisk kjemi
- Smertebehandling
- Osteoporose
- Kardiovaskulær farmakologi
- CNS-farmakologi
- Diabetes
- Obstruktive lungesykdommer
Praksisperiode
Du vil selv være ansvarlig for å skaffe deg praksisplass på sykehus eller sykehjem for å få gjennomført obligatoriske praktiske øvelser mellom samlingene.
Nedenfor finner du ytterligere informasjon om praksisperioden; informasjon som du som søker må gi til ditt ønskede praksissted. Du finner også skjema for bekreftelse på praksisplass. Dette skjemaet må du skrive ut, fylle ut og sende til NTNU VIDERE.
Informasjon til mulig praksissted. Innholdet vil kunne endres noe, men omfanget er det samme. Oppdatert informasjon legges ut så snart det er klart.
Opptakskrav
Dokumentasjon lastes opp når du søker. Du kan laste opp dette fram til søknadsfristen går ut.
Les mer om krav til dokumentasjon her Det forutsettes at søker har inngått avtale om praksisplass før bekreftelse av tildelt studieplass. Fyll ut skjemaet "Bekreftelse på praksisplass" og last opp dette.Anbefalte forkunnskaper
Undervisning, eksamen og pensum
Tid og sted for undervisning
Samlinger våren 2019 (eksakte datoer kommer senere):
Første samling: uke 6
Andre samling: uke 9
Tredje samling: uke 14
Fjerde samling: uke 19
Samlingene vil foregå ved NTNU / St. Olavs hospital i Trondheim. Mellom samlingene vil det være praksisperiode med tilhørende innleveringsoppgaver. Det er ikke obligatorisk oppmøte på samlingene, men det oppfordres til deltakelse på alle samlinger.
Særskilte krav til utstyr og dataverktøy
Eksamensbeskrivelse
Eksamensform: OSKE (objektiv strukturert klinisk eksamen). Praktisk eksamen / stasjonseksamen 28. mai 2019 - varighet ca 1,5 time. Vurderes til bestått / ikke bestått.
Eksamenskrav: Innlevering av dokumentasjon på gjennomført praksis og praksisoppgaver. Innsending av egen-identifiserte pasientkasus fra praksis.
Pensumlitteratur/kursmateriell
Aktuelle artikler og retningslinjer for legemiddelbehandling. Norsk legemiddelhåndbok for helsepersonell.
Annen informasjon
Det er 8 plasser på kurset, hvorav 4 er forbeholdt Sykehusapoteket Midt-Norges ansatte. Hvis det er flere kvalifiserte søkere enn antall studieplasser, vil søkere som har erfaring fra klinisk arbeid/arbeid i tverrfaglig team først bli prioritert. Vi ber dem som har denne type erfaring skrive det i merknadsfeltet når de søker på kurset. Utover dette vil søkere bli prioritert etter søknadsdato.
Informasjon til mulig praksissted
Praktisk informasjon som gjelder dette kurset
Prisinformasjon
Pris: 15500 Kr
Fagansvarlig/Forelesere
Telefon: 73 59 75 46
E-post: elin.h.bergene@ntnu.no
E-post: Janne.Sund@sykehusapoteket.no