Fysikk 1 (8. - 13. trinn) - Videreutdanning for lærere
Fysikk 1 (8.-13. trinn)
Fysikk 1 (8.-13. trinn)
Dette studietilbudet er for deg som ønsker å undervise i fysikk i videregående skole, og som vil lede og motivere elevene i klasserommet, og skape konstruktive og inkluderende læringsmiljø. Studietilbudet gir en bred faglig kompetanse i fysikk som dekker behovet programfagene i fysikk krever. Du lærer å legge til rette for variert fysikkundervisning som inkluderer både eksperimentelt arbeid, bruk av digitale verktøy og programmering.
Lærere ansatt i skolen kan søke vikar- eller stipendordning
Lærere ansatt i skolen kan søke vikar- eller stipendordning
Dette studietilbudet står ikke i Utdanningsdirektoratets studiekatalog. Lærere ansatt i skolen kan likevel søke om vikar- eller stipendordning gjennom Kompetanse for kvalitet (udir.no). Du må da selv:
- søke i Udirs søkeportal (udir.no) om å delta i vikar- eller stipendordningen (velg "Annet studietilbud") innen 1. mars 2023.
- i tillegg søke om studieplass direkte til NTNU innen gjeldende søknadsfrister (se "Hvordan søke opptak" på denne siden).
Søknaden må anbefales av rektor og godkjennes av skoleeier og Udir.
Søkeperioden hos Udir for kommende studieår er 1. februar til 1. mars.
Fysikk 1 og 2 for 8.-13. trinn - om studiet
Undervisningsform
Studiet er samlings- og nettbasert, og vil ha inntil 8 samlingsdager per semester. To samlinger hvert semester. På samlingene vil de to emnene som undervises parallelt inngå i et helhetlig opplegg. Det vil være forelesninger, gruppediskusjoner og eksperimentelt arbeid på samlingene, samt bruk av digitale læringsressurser og verktøy. Mellom samlingene legges det opp til individuelt arbeid med mulighet for digital veiledning.
Kursavgift
Det vil ikke være kursavgift for emnene i Fysikk 1, 8.-13. trinn, studieåret 2023/2024.
Man må betale semesteravgift, og selv dekke pensumlitteratur og utgifter til reise og opphold i forbindelse med samlinger.
Hvordan søke opptak?
Søk opptak via kursenes nettsider
Søknadsfrist for høstkursene er 1. juni og for vårkursene 1. desember.
Lærere ansatt i skolen kan søke om finansiering (vikar- eller stipendordning) gjennom Utdanningsdirektoratet i perioden 1. februar - 1. mars. Du må da søke på "Annet studietilbud" i Udirs søkeportal. Du må i tillegg søke opptak direkte til NTNU.
Opptakskrav
Generell studiekompetanse og matematiske kunnskaper tilsvarende minimum R2.
Fysikk 1 - studiets innhold
Studiets innhold
Fysikkstudiet har som læringsmål å gi grunnleggende kompetanse i fysikk, både i form av teoretisk og didaktisk kunnskap og eksperimentelle og digitale ferdigheter. Videre vil studiet gi innsikt i praksiser og tenkemåter i fysikk, fagets egenart, samspillet mellom fag og skole og fagets betydning i samfunnet.
Studieprogrammet Fysikk 1, 8.-13. trinn utgjør første halvdel (30 studiepoeng) av årsstudiet i fysikk ved NTNU spesielt tilrettelagt for å utdanne fysikklærere til den videregående skolen. Fysikk 1, 8.-13. trinn (30 sp) sammen med Fysikk 2, 8.-13. trinn (30 sp) kvalifiserer til å undervise i programfagene Fysikk 1 og Fysikk 2 i videregående skole. Man vil også få god kompetanse til å undervise i de fysikkfaglige temaene i fellesfaget naturfag på 8.-11. trinn.
Fysikk 1 alene kvalifiserer ikke til å undervise i noen av de realfaglige programfagene Fysikk 1 og Fysikk 2 i videregående skole.
Fysikk 1 består av fire emner à 7,5 studiepoeng, totalt 30 studiepoeng. Det legges opp til en studieprogresjon på 15 studiepoeng per semester, dvs. halvparten av et fulltidsstudium.
Emnekode | Emnenavn | Studiepoeng |
---|---|---|
FY6013 | Mekanikk (høst) | 7,5 |
FY6016 | Lys og bølger (høst) | 7,5 |
FY6014 | Varmelære og klimafysikk (vår) | 7,5 |
FY6017 | Elektromagnetisme (vår) | 7,5 |
Les mer om kursene og se når de tilbys
Hva lærer du?
Læringsutbytte er beskrevet i studieplanen.
Fysikk 1 for 8.-13. trinn - samlinger 2015/2016
Informasjon om samlinger
Studiet er samlings- og nettbasert. Inntil 8 samlingsdager per semester (fordelt på to samlinger hvert semester). På samlingene vil de to emnene som undervises parallelt inngå i et helhetlig opplegg.
Eksamen
Se hver enkelt kursside for beskrivelse av eksamensform.
Kontakt
Kontakt
Administrativ kontaktperson
Linda Bjørgan
Telefon: 73 59 14 33
E-post: videre@ntnu.no
Faglig kontaktperson
Hold deg oppdatert!
Hold deg oppdatert!
Nyhetsbrev fra NTNU VIDERE gir deg oppdatert informasjon om videreutdanning og deltidsstudier.
Krysspublisert! Praktisk informasjon
Les om betingelser for videreutdanning og praktisk informasjon knyttet til søknad og opptak, eksamen og livet som videreutdanningsstudent.