Dette studietilbudet er planlagt gjennomført studieåret 2025/2026.
Nettsiden er under arbeid. All informasjon om studietilbudet vil bli publisert innen 1. februar 2025.
Du må søke opptak direkte til NTNU innen 15. april. Søknadslenke vil bli tilgjengelig på denne nettsiden.
Lærere som vil søke Utdanningsdirektoratet om vikar- eller stipendordning (udir.no) må i tillegg søke Udir om finansiering i perioden 1. februar – 1. mars.
Husk at du uavhengig av finansiering selv må søke om studieplass direkte til NTNU.
I Kunnskapsløftet 2020 (K-20) er bærekraftig utvikling kommet inn som et tverrfaglig tema i alle yrkesfagene. Det innebærer at elevene skal bevisstgjøres på viktigheten av at det velges bærekraftige og energieffektive løsninger som gir minst mulig miljøavtrykk.
Dette betyr f.eks. å velge materialer og metoder som gir minst klimagassutslipp, lage produkter som kan repareres, gjenbrukes og, til slutt, gjenvinnes for å bidra til en sirkulær økonomi. Det er et mål å forlenge levetiden til konstruksjoner og produkter som skapes for å bidra til en best mulig sirkulær økonomi.
Tilbudet er beregnet på lærere som underviser i yrkesfag, men kan også passe for lærere som underviser i naturfagene i videregående opplæring.
Studiet går over to semester og består av to emner på 15 studiepoeng hver:
Oppdaterte emnebeskrivelser for studieåret 2025/2026 via lenkene over vil bli tilgjengelige i mai/juni.
Vær oppmerksom på at det kan forekomme faglig overlapp som utløser studiepoengreduksjon mellom emner på NTNU. Dette kan gjelde både mellom ulike videreutdanninger og mellom videreutdanning og grunnutdanning. Du er selv ansvarlig for å sjekke oppdaterte emnebeskrivelser for kommende studieår. Disse blir tilgjengeliggjort i løpet av mai via lenkene over. En eventuell studiepoengreduksjon vil fremkomme med overskrift «Studiepoengreduksjon» nederst i emnebeskrivelsen.
Studiet er samlings- og nettbasert, og vil ha inntil åtte samlingsdager per semester.
Undervisningen blir felles for de involverte studieprogrammene, men hoveddelen av emnet er å utvikle og prøve ut undervisningsopplegg innenfor eget studieprogram og rapportering fra dette.
Forelesninger, gruppediskusjoner, befaringer og praktisk rettet arbeid på samlingene. Bruk av støttende digitale læringsressurser. Individuelt arbeid med innleveringsoppgaver mellom samlingene.
Samlingsdatoer blir annonsert her senere.
Du må søke opptak direkte til NTNU innen 15. april. Søknadslenke vil komme her.
Lærere som skal søke Utdanningsdirektoratet om vikar- eller stipendordning (udir.no) må i tillegg søke Udir om finansiering i perioden 1. februar – 1. mars.
Husk at du uavhengig av finansiering selv må søke om studieplass direkte til NTNU.
Opptakskrav
- Generell studiekompetanse eller godkjent realkompetanse
Krav til dokumentasjon
Studiet har ingen studieavgift.
Du må påregne kostnader til semesteravgift, pensum, reise og opphold.