Både ledere, verneombud og medlemmer av arbeidsmiljøutvalgene skal ha skolering innen HMS-spørsmål, og siden de tre institusjonene møter mange av de samme utfordringene til daglig, har de valgt å arrangere HMS-kurs sammen. Skoleringen går både på lovverk og på erfaringer i organisasjonen. Vi bruker nok mest tid på psykososialt arbeidsmiljø og ansvarsfordeling mellom verneombud og ledere, forteller konstituert leder for NTNUs HMS-seksjon, Anne Beth Holte. Verneombudet skal være en pådriver, mens det er lederne som har ansvaret for at arbeidsmiljøet er trygt både fysisk og psykisk, forteller hun.
Til daglig får HMS-seksjonen ved NTNU mest spørsmål i forhold til ergonomi og hvilke rettigheter ansatte har når det gjelder tilrettelegging av arbeidsplass etter for eksempel belastningsskader.
Samtidig må vi hele tiden minne institusjonene om å tenke sikkerhet i tradisjonell forstand. Sintef og NTNU vil være først innen forskning, noe som enkelte ganger kan gå på bekostning av sikkerheten, forteller Holte. Sammen med Arild A. Danielsen fra Sintef og Torkel Eggen fra SiT har hun ansvaret for gjennomføring av HMS-kursene.
Fire dager er nødvendig for å dekke alle områdene innen HMS, men det er ikke bare
deltakerne som skal nyte godt av dette. 5500 ansatte ved de tre institusjonene skal
merke at noen har vært på kurs når de kommer herfra, sier Holte til Universitetsavisa.
Denne uken har 24 verneombud og ledere vært på kurs. Neste utfordring er å få flere
ledere på HMS-kurs.
KJERSTI T. MORSTØL
Info.avd. |
Ansvarlig redaktør: Informasjonsdirektør Kåre Kongsnes Teknisk ansvarlig: aina.berg@adm.ntnu.no Oppdatert: 27. Feb 1997 |