Først på sekstitallet, da Nils Kristian Rossing var ti år, var han med sin far på Uke-omvisning på NTH. Der ble tiåringen helt oppslukt av en pendeltegner.
Denne opplevelsen fikk innvirkning på hans veivalg i livet. Nils Kristian ble NTH-student, og i dag er han forsker ved Sintef Tele & Data. Han har brukt mye av sin fritid på å bli ekspert på pendeltegnere, og har skrevet en bok på flere hundre sider om pendeltegning og matematikken bak fenomenet. Nils Kristian har også tilbudt sin kunnskap til Vitensenteret, som skal åpne i Norges Banks gamle bygg 1. juli.
Pendeltegneren som blir installert i Vitensenteret i Nils Kristians regi, kan i sin tur lede andre unge inn på en vitenskapelig karriere. Og dette er en viktig hensikt med Vitensenteret og grunnlaget for NTNUs sterke engasjement i prosjektet: Her demonstreres vitenskapens fascinerende verden på en måte som den oppvoksende slekt kan forstå og erfare, og som de kan bli fanget av. Universitetet kan på denne måten realisere en viktig del av sin formidlingsoppgave, og Vitensenteret kan bli en viktig komponent i rekrutteringen til høyere utdanning.
Vitensenteret blir på en måte en permanent Uke-omvisning. Stifterne vil trekke med seg alle gode krefter i universitetsmiljøet som kan bidra til at opplevelsessenteret i Norges Bank blir et aktivt og spennende sted for utforsking av naturvitenskap og teknologi. Det finnes mange "luringer" i miljøet, og for å få fatt i flere av Nils Kristians kaliber, inviteres det til et åpent møte om Vitensenteret fredag 7. februar kl. 13.15 i auditorium S6, Sentralbygg II på Gløshaugen. Rektor Emil Spjøtvoll vil understreke NTNUs rolle i prosjektet, og styreformann i Vitensenteret, Jan Øverli, vil beskrive planene for det nye Vitensenteret.