Lørdagsundervisning på Gløshaugen

- Hvis vi ikke får beholde auditoriene i kjemifløyen i vårsemesteret, kan det bli aktuelt med lørdagsundervisning i de største teknologiske fagene, sier studiedirektør Odd Lauritzen. Det er i forbindelse med byggingen av Realfagsbygget at plassmangelen blir prekær.

Foreløpig ser det ut som om auditoriene i kjemitilbygget på Gløshaugen får stå i fred våren-97, så Lauritzen er relativt optimistisk. Men han påpeker at det er tidsmomentet for når lokalene skal integreres i det nye realfagsbygget, som er avgjørende.

- Alt avhenger av hvor lenge vi kan drive undervisning i auditoriene KS1 og KS2. I beste fall kan vi holde på til de nye lokalene i Kjelhuset er ferdig. Da vil undervisningen flyttes dit, sier Lauritzen.

- Dersom dette ikke klaffer, vil lørdagsundervisning være aktuelt som av flere muligheter.

Lauritzen mener det må bli en vurderingssak hvorvidt man skal utvide undervisningen på ettermiddag og kveldstid, eller om man skal starte med lørdagsundervisning.

- Det er forelesningene i de største fagene vi eventuelt må finne andre lokaler til. Kanskje blir det aktuelt å la studentene være med og bestemme når undervisningen skal foregå, sier Lauritzen.

- Men er det ikke litt drøyt å foreslå lørdagsundervisning?

- Hvis det i det hele tatt blir aktuelt, er det kun for en kort periode. Det greier vel både studenter og ansatte å forholde seg til. Å leie lokaler utenfor Universitetet er ikke aktuelt denne gangen. Tidligere har både psykologi- og pedagogikk grunnfag brukt kinolokaler for å gjennomføre forelesninger.

- Vi har ikke vurdert å leie lokaler denne gangen, men det kan bli snakk om å bruke auditorier på tvers av gamle grenser, sier Lauritzen.

- Betyr det at man kan få undervisning i teknologiske fag for eksempel på Lade?

- Ja, det er det ingenting i veien for.

Før byggeprosjektet er kommet i gang, er det vanskelig å vite hvor omfattende støyplagene vil bli, men Lauritzen håper i det lengste å kunne gjennomføre undervisning i KS1 og KS2.



KJERSTI T. MORSTØL