Ønsker du mer kompetanse innenfor psykisk helse-, rus- og avhengighet?
Videreutdanning i psykisk helse-, rus- og avhengighetsarbeid ved NTNU er en tverrfaglig videreutdanning på 60 studiepoeng som tilbys på heltid over ett år, eller deltid over 2 år.
Psykisk helse-, rus og avhengighet innebærer ofte komplekse sammenhenger som er utfordrende å forstå og arbeide med. Det krever koordinerte og sammensatte tjenester. Gjennom deltakelse i studiet får studentene økt kompetanse til å utøve slike tjenester, i tett samarbeid med bruker, pårørende og de ulike tjenestetilbudene.
En tverrfaglig videreutdanning i psykisk helse-, rus- og avhengighetsarbeid skal kvalifisere helse- og sosialarbeidere til forebyggende, behandlende og rehabiliterende arbeid. Det kan være arbeid i kommunale helse-, sosial- og velferdstjenester, i psykisk helse-, rus- og avhengighetsarbeid, i psykisk helsevern og i tverrfaglig spesialisert rusbehandling (TSB).
Utdanningen vil gi deg økt kunnskap om hvordan individuelle psykisk helse-, rus og avhengighetsproblemer inngår i en samfunnsmessig kontekst.
Les mer om hva du lærer
For opptak til studiet kreves:
Bachelorgrad i sykepleie, vernepleie, fysioterapi, ergoterapi, sosialt arbeid, barnevern eller tilsvarende bachelorutdanning innenfor helse- og sosialfag. I tillegg kan søkere med annen minimum 3-årig universitets- eller høyskoleutdanning kvalifisere for opptak
2 års relevant yrkespraksis etter fullført utdanning tilsvarende 100 % stilling ved studiestart
Les mer om opptak og opptakskrav
Ingen kursavgift, men du må betale semesteravgift til NTNU det semesteret du tar eksamen. I tillegg kommer utgifter til pensumlitteratur, reise og opphold i forbindelse med samlingene.
Har du spørsmål om studiet, kontakt studieveileder. Kontaktinformasjon i lenke lenger ned.
Kontakt og veiledning