NTNU
Industriell Matematikk
Høst og vår 2016/17
ja
Vil virkelig anbefale å ta et utvekslings opphold på DTU da universitet har mange spennende og relevante fag. I tillegg ligger universitetet like utenfor storbyen København. Under oppholdet har jeg valgt å bo i København, for å oppleve byen i tillegg. Jeg har dermed valgt å bo i København for å også oppleve byen under oppholdet. Er veldig fornøyd med det, og bodd i København under hele oppholdet, en ut Universitetet: Det er et vel fungerende universitet med mange flinke forelesere. Med det mener jeg at de har gode nettsider man kan søke seg rundt på, de er mottagelige for mail, og er flinke til å svare eller henvise deg videre. I tillegg ligger viktig informasjon tidlig ute, som eksamensdager og innleveringer osv. Sosialt: Det er mange tilbud for deg som internasjonal student, og det internasjonale miljøet på DTU er veldig stort, og samtidig inkluderende.
aldahlen@stud.ntnu.no
Jeg hadde lyst til å oppleve København. I tillegg hadde jeg noen forpliktelser i Norge jeg ikke ville droppe, så å ha en kort reisevei var også et pluss. Da jeg gikk igjennom fagene var det også mange spennende fag jeg hadde lyst til å ta, og den akademiske kvaliteten virket bra.
Ja! Det har vært veldig gøy å bli kjent med så mange forskjellige folk og lære om kulturen deres. Det har også vært interessant å oppleve et nytt studiested og få nye impulser.
Opplevelsene og vennene jeg har fått i løpet av oppholdet!
Før studiestart hadde de en uke med opplegg for alle nye master- og utvekslingsstudenter. Det var veldig bra å få en liten innføring i hvordan DTU fungerer og å ha noen ansikter man kan kjenne igjen til forelesningene.
Det er en del forskjellige aktiviteter man kan være med, både av idretter, kor, dans, iAeste osv.. Litt det samme som man finner på NTNU.
Det kommer helt an på hva man vil gjøre ut av det. Det kan være vanskelig å bli kjent med danskene, men miljøet blant utvekslingsstudentene er veldig inkluderende.
København er en veldig flott by. Mange hyggelige kafeer, restauranter og parker å sitte i. Det er mye fint å se som turist, men også veldig gøy å oppleve byen i hverdagen også.
Dansker er utrolig flinke i engelsk, så det er aldri noe problem å snakke med hverandre. Derimot, ønsker man å snakke på norsk til dansker kan det noen ganger være vanskelig, men man lærer seg ulike teknikker for hvordan man lettere kan bli forstått på norsk.
Det faglige nivået er nokså likt som NTNU. For min del har det vært litt mer fokus på hvordan man også skal anvende teorien man lærer i virkelighetsnære problemer enn å bevise definisjoner.
Har du et 5 poengs fag er det satt av 4 sammenhengende timer til forelesning og øving en av dagene i uken. Et 10 poengs fag vil ha totalt 8 timer, og de er gjerne fordelt over to dager. For meg har selve undervisningen ofte basert seg på powerpoint, hvor foreleser noen ganger supplerer med informasjon på tavlen. Det er varierende hvordan foreleser legger opp de fire timene, men ofte er det 2 timer forelesning og 2 timer med øving. En forskjell jeg har lagt merke til, og særlig i fagene mine, er at de fleste fagene legger opp til en god del gruppearbeid hvor man har en eller flere prosjekter i løpet av semesteret som gjerne også teller på karakteren. Fagene jeg har hatt har også hatt veldig forskjellige vurderingsformer, de fleste har som sagt allerede noen prosent godkjent fra prosjektene. På eksamen har jeg hatt alt fra 2-og 4-timers multiple choice eksamen, vanlig skriftlig eksamen (både 2 og 4 timer) og muntlig presentasjon. I tillegg hadde jeg et veldig interessant tre ukers fag i januar som baserte seg kun på et prosjekt. Her ble man plassert i grupper og sammen skulle man lære seg ny teori, anvende den og produsere en rapport med problemstilling vi lagde i samarbeid med foreleser.
02526
TMA4195
01257
TMA4315
02424
TMA4285
02417
TDT4173
02450
02460
Det er lett å søke opp fag på deres kurs base. Here er et forklaring på hva som er læringsmål, temaer man skal gjennom, vurderingsform, foreleser og tid-kode. På DTU har man kode for hvilken dag i uken faget er, og om faget er plasser høst/vår. Var litt vanskelig å skjønne det i starten, men de har sider som forklarer hvordan man setter opp timeplanen. Timeplan-koden sier også når man har eksamen, dvs. fag som går samtidig i timeplanen vil sannsynligvis ha eksamen samme dag.
Engelsk
Dansk
0 kr
5500 kr
Erasmus.
2000 kr
Ja, virkelig!
Har bodd to forskjellige steder. Første semester bodde jeg på Frederiksberg, der var prisen noen høyere enn den angitte prisen. Andre semester bodde jeg på Amager hvor prisen er ca det samme som er oppgitt. Det er veldig vanskelig å finne bolig i København, men etter en del leting og søking på nett kom vi over disse to plassene. Har vært veldig fint å oppleve å bo to steder i København.
Mars 2016
Som student fra Norge er det veldig lett å registrere seg i Danmark. Når man kommer til Danmark tar man med "acceptance letter" og et par andre dokumenter på borgerkontoret så registrerer de deg inn i det danske systemet.
Gjennom facebook-sider og boliportaler i Danmark
Sykkel, metro og buss. Hvis man bor i København er det mulig å søke på ungdomskort etter at man er registrert i Danmark. Ved å betale for dette kortet kan man reise så mye man vil på Sjælland.
DTU er veldig flinke til å svare på mail. Jeg hadde først problemer med å logge meg inn på hjemmesiden, CampusNet. Fikk fort svar på mailen med påloggingsinformasjon.
Avhengig hvor man skal, men det er ofte lurt å sette av god tid til å søke opp fag for å få studieplanen godkjent fra NTNU.
Det viste seg av vi var flere som dro til København. Både før, under og etter oppholdet har vi hjulpet hverandre med informasjon, oppdatert og forklart hverandre på ny tilnærmet informasjon.
Det kan fort hende at fagplanen må endres når man kommer til utvekslingsstedet. De fagene jeg satt opp før jeg dro er endret under oppholdet. Både fordi jeg ikke var klar over timeplanen og fordi jeg har funnet mer relevante fag etter å ha snakket med studenter her nede.