Undervannsteknologi

Undervannsteknologi

Undervannsteknologi - masterstudium

To studenter er i Subsea Process Control laboratoriet som du får tilgang til som student på master i undervannsteknologi. Foto: Geir Mogen/NTNU.

studyprogramme-autofacts-portlet

MSSUBSEA, Thu Nov 21 14:48:02 MET 2024 | M2

Vil du bidra til å sikre stabil og pålitelig energiforsyning? Vil du lære å løse noen av verdens mest utfordrende ingeniøroppgavene med teknologi som må tåle det mest fiendtlige miljøet som er kjent for menneskeheten?

På master i undervannsteknologi lærer du de tekniske og vitenskapelige ferdighetene som er nødvendig for å takle disse og andre utfordringer.

Masterprogrammet er internasjonalt og undervises på engelsk. Besøk masterprogrammet sin engelske nettside for mer informasjon.

På master i undervannsteknologi lærer du om utstyr som brukes i undervannsproduksjon og prosessering av olje og gass. Du lærer også å analysere både tekniske og sikkerhetsmessige aspekter ved undervannsproduksjon og prosessering av olje og gass - både analytisk og ved bruk av digital verktøy.

Du kan velge mellom følgende hovedprofiler:

  • Produksjons- og prosesseringssystemer; handler om det tekniske utstyret og hvordan man kontrollerer strømmen av olje og gass fra reservoaret til overflaten optimalt og bærekraftig.
     
  • Drift og vedlikehold; handler om sikker og pålitelig drift av utstyr.

Det du lærer på master in undervannsteknologi har også andre bruksområder utenfor petroleumsnæringen. Sikkerhetsanalyse og materialvitenskap kan brukes i alle industrier, og utstyr som i dag brukes til olje og gass har andre bruksområder - for eksempel boring av vannbrønner eller karbonfangst og -lagring. 

Selskaper over hele verden har behov for ingeniører og forskere med kompetanse på tekniske løsninger som er nødvendige for å utnytte petroleumsressurser som er skjult under havbunnen.

Du kan for eksempel jobbe hos:

  • energiselskaper
  • utstyrsleverandører
  • serviceselskaper
  • konsulentfirma

Det er stor etterspørsel etter ingeniører med master i undervannsteknologi nå og i framtiden. Ferdighetene du lærer på master i undervannsteknologi kan også tas i bruk i andre bransjer.

Som student på master i undervannsteknologi består studiehverdagen din av forelesninger, praktiske øvinger og prosjektarbeid. Du blir del av et internasjonalt læringsmiljø der du får nyttig trening i bruk av engelsk som språk. Linjeforeningen for undervannsteknologi er Bunnsolid.

Master i undervannsteknologi går over to år (fire semester), er på 120 studiepoeng og består av:

  • Første og andre semester består av obligatoriske og valgbare emner.
  • tredje semester gjennomføres fordypningsprosjekt og obligatoriske og valgbare emner.
  • Fjerde semester og siste semester går med til masteroppgaven. 

Det er lagt til rette for utvekslingsopphold i utlandet i løpet av studiet.

Se studieplanen til master i undervannsteknologi på studieprogrammet sin engelske nettside.

For informasjon om opptak og opptakskrav se den engelske nettsiden til masterprogrammet.

Vi kan hjelpe deg med utdanningsplaner, fagvalg, jobbrelevans og generelle spørsmål om studieprogrammet.

Se kontaktinformasjon og informasjon om veiledning på studieprogrammet sin engelske nettside.