Studentintervjuer
Studentene forteller
Studentene forteller
Tora Hoven
Tora Hoven
Jeg har trivdes svært godt som student fordi foreleserne er så engasjerte og behjelpelige
Hvorfor valgte du dette masterstudiet?
Da jeg har en bachelor i sosialantropologi fra før, virket anvendt språkvitenskap både nytt og kjent på samme tid. I tillegg har jeg alltid syntes språk og kommunikasjon er veldig interessant. Etter å ha pratet med Gøril Thomassen Hammerstad, som er foreleser på studieprogrammet, ble jeg overbevist om at dette studiet var midt i blinken for meg.Jeg valgte NTNU fordi jeg er glad i Trondheim og har hørt mye positivt om studentlivet her. I tillegg har NTNU et godt rykte - noe som definitivt har stått til forventningene.
Hvordan er det å være student her?
Jeg har trivdes svært godt som student fordi foreleserne er så engasjerte og behjelpelige. I tillegg har jeg hatt flere gode medstudenter som jeg har kunne lene meg på, og vi har drøftet mange store og små faglige spørsmål.
Hvordan er studiehverdagen?
Ettersom det er et samlingsbasert studie, har jeg måtte jobbe mye selvstendig mellom samlingene. Dette har jeg trivdes godt med og gjort at jeg har blitt mer strukturert og målbevisst. Selve samlingene har vært veldig lærerike med mange gruppeoppgaver og varierte opplegg.
Hvordan er fritiden din som student?
Fordi studiet mitt er samlingsbasert, har jeg bodd på hjemplassen min i Finnmark. Det har gitt meg muligheten til å jobbe ved siden av studiene og drevet med hobbyer hjemme.
Elise Lofnes Meek
Elise Lofsnes Meek
Vi jobber nært opp mot empiri og knytter hele tiden teori til praksis. Dette likte jeg veldig godt, og det gjorde også at teorien ble lettere å forstå.
Hvorfor valgte du dette masterstudiet?
Jeg har fra før en bachelor i sosialt arbeid. Som sosionom er og forstås kommunikasjon som et viktig og avgjørende verktøy i arbeidssammenheng. Jeg syntes også kommunikasjon som fokusområdet var noe av det mest interessante på bacheloren. I tillegg opplevde jeg at masteren var bred, og ga gode karrieremuligheter videre.
Hvordan er det å være student?
Å være student på dette studieprogrammet har vært veldig fint. Man blir omringet av dyktige og engasjerte faglærere som følger opp og lytter til studenters erfaringer og tilbakemeldinger. I tillegg har det vært godt å ha gode medstudenter å lene seg på i faglige diskusjoner og utfordringer.
Hvordan er studiehverdagen din?
Studie er samlingsbasert, så man disponerer i stor grad sin egen studiehverdag. Mellom samlingene arbeider man med arbeidskrav, som både har vært individuelle og gruppebaserte. Selve samlingene har opplevdes svært lærerike, og varierte. Vi jobber nært opp mot empiri og knytter hele tiden teori til praksis. Dette likte jeg veldig godt, og det gjorde også at teorien ble lettere å forstå.
Hvordan er fritiden din som student?
Fritiden som student er gøy. Jeg har brukt mye tid med venner og vært med i NTNUI. Som student i Trondheim er det alltid noe som skjer om man ønsker. Det har også vært mulig å jobbe ved siden av studiene, eller ta lengre hjemturer på grunn av samlingsbasert undervisning.
Trond Egil Toft
Trond Egil Toft
Jeg ble tipset, eller kanskje heller utfordret, av en kollega til å bli med å ta en master på deltid ved siden av jobb, og masteren i språk og kommunikasjon i profesjoner ved NTNU så ut til å være midt i blinken.
Hvorfor valgte du NTNU?
Jeg ble tipset, eller kanskje heller utfordret, av en kollega til å bli med å ta en master på deltid ved siden av jobb, og masteren i språk og kommunikasjon i profesjoner ved NTNU så ut til å være midt i blinken. Så ble det NTNU da. Litt upraktisk siden jeg bor og jobber i Stavanger, men med litt reising, gode nett-tjenester og kollokviegruppe via nett så går det helt fint.
Hvorfor valgte du akkurat dette studieprogrammet?
Jobben min er å drive med forskningskommunikasjon, og da skal jeg gjøre forskning lett tilgjengelig for folk flest. Masteren i språk og kommunikasjon i profesjoner handler mye om kommunikasjonsutfordringer. Slike utfordringer kan oppstå når folk innenfor enkelte yrker bruker sitt fagspråk i møte med brukere, klienter, kunder eller pasienter som ikke nødvendigvis forstår ordene og uttrykkene de bruker. Dette oppstår ofte når en forsker skal formidle noe han eller hun har forsket på. Derfor håper jeg at studiet skal hjelpe meg til å gjøre jobben min på en bedre måte.
Hvordan er studiehverdagen din på NTNU?
Siden studiet er samlingsbasert har jeg ikke mange hverdager ved NTNU. For meg er studiehverdagen å prøve å finne noen ledige stunder på ettermiddager, kvelder og helger til å lese. Hvert semester har jeg hatt et mål om å starte lesingen tidlig, men i høst ble det et skikkelig skippertak på slutten. Tre av oss på studiet har en "kollokviegruppe" som, i tillegg til tradisjonell kollokvie, har utviklet seg til en døgnåpen chat om alt som kan ha et snev av relevans til studiet (og en del som nok ikke er relevant i det hele tatt). Veldig nyttig, og veldig gøy. Og så er det kjekt å få følelsen av å være litt "skikkelig" student når vi har samlinger på Dragvoll eller Kalvskinnet.
Hvordan er fritiden din som student på NTNU?
Fritiden min ER liksom å være student ved NTNU. Studere er jo det jeg gjør på fritiden. Men - jeg får jo litt følelse av studentliv under samlingene, bl.a. når vi er en gjeng som går ut sammen på kvelden. Eller et snev av hybelliv-følelse når noen av oss, i forbindelse med samling, leier en leilighet sammen.