Master i klinisk sykepleie - barnesykepleie
Klinisk sykepleie - studieretning barnesykepleie
Klinisk sykepleie - studieretning barnesykepleie
Master i klinisk sykepleie - studieretning barnesykepleie går på heltid over fire semestre.
Semester 1-3: Teoretiske emner og praktiske studier
De første tre semestrene er identisk med videreutdanningen i anestesisykepleie. Denne delen av studiet bygger på Rammeplan for videreutdanning i barnesykepleie [PDF], fastsatt av Utdannings- og forskningsdepartementet 1. desember 2005.
Denne delen av studiet inneholder både teoretiske og praktiske studier. Teoristudiene er organisert i perioder av 8-12 ukers varighet, og foregår i hovedsak ved det studiestedet der du har fått opptak. Mellom teoriperiodene gjennomføres det veiledede praksisstudier av 8-12 ukers varighet.
Teoristudier
Teoridelen av videreutdanningen består av fem emner som til sammen utgjør 45 studiepoeng. Flere av disse emnene er felles med andre videreutdanninger i sykepleie.
Teoriemnenes nøyaktige innhold fremgår av emnebeskrivelsene, som publiseres i juni 2019.
Kliniske praksisstudier
Kliniske praksisstudier utgjør 45 studiepoeng, og inkluderer elementer fra alle de teoretiske emnene. Praksisstudiene foregår i relevante spesialavdelinger, hovedsakelig ved St. Olavs hospital.
Praksisplasser fordeles ut fra tilgjengelige praksisplasser, faglige og pedagogiske vurderinger, lokale samarbeidsavtaler med sykehus/kommuner, samt utfra studentenes bostedsadresse, hvis mulig. Som student må du imidlertid påregne pendling eller flytting i praksisperioden. Studenter i videreutdanning/master har ikke krav på geografisk særplass (jfr. Retningslinjer for geografisk særplass under praksisstudier, NTNU).
Det er også mulighet for å ha praksis utenlands i kortere perioder.
Praksisemnenes nøyaktige innhold fremgår av emnebeskrivelsene, som publiseres i juni 2019.
Retningslinjer for gjennomføring og vurdering av praksisstudier
Semester 4: Masteroppgaven
I fjerde semester skriver du en masteroppgave (30 studiepoeng) innenfor et relevant tema.
Studieplan
Studieplan
Studieplan for studieåret 2019/2020
I studieplanen må du velge ditt studiested og aktuell studieretning (spesialisering) for å få opp oversikten over hvilke emner du skal ta. Ta kontakt med en av våre studieveiledere hvis du har spørsmål om studieplanen.