Hva sier studentene?
Hvorfor valgte du Likestilling og mangfold?
Jeg valgte likestilling og mangfold fordi det vekket ny interesse og bygde på det jeg allerede interesserte meg for. Jeg har en bachelor i sosiologi, og med likestilling og mangfold får jeg fokusert på kun de tematikkene jeg syntes var mest spennende innenfor sosiologien. I tillegg tok jeg flere emner fra årsstudiumet som en del av bachelorgraden og visste da at dette var et fagfelt jeg ønsket å jobbe videre med.
Hvordan er det å være student her?
Som student på likestilling og mangfold opplever jeg en stor grad av frihet som jeg setter pris på. Det er muligheter til å fokusere på de tematikkene en selv brenner for, særlig i valg av masteroppgaven, som fører til at motivasjonen holdes oppe. Samtidig som foskjellige temaer og fagstoff presenteres i forelesinger som er strukturert lagt opp, med forelesere som tydelig bryr seg om det de underviser i og store muligheter for faglige diskusjoner med medstudenter.
Hvordan er fritiden din som student?
På fritiden tilbringer jeg tid med venner, og er frivillig i organisasjonen Skeive Studenter Trondheim. Jeg setter pris det aktive på studentmiljøet i Trondheim som er med på å forme opplevelsen av byen, samtidig som jeg bruker tid på roligere hobbyer som lesing og strikking.
Hva sier studentene?
Vica Hajnal
Hvorfor valgte du NTNU?
Jeg har familie og jobb i Trondheim, derfor var det et rimelig valg for meg å studere videre i denne byen. NTNU tilbyr mange spennende studieprogrammer som én kan velge av. Jeg er heldig for at mange av disse studieprogrammene passer bra med mine bachelorutdanninger i kommunikasjon og økonomi og tidligere arbeidserfaringer innenfor PR og event planlegging, men å finne bare en ting som jeg hadde lyst til å lære mer om, og utdype min kunnskap, var det veldig vanskelig og utfordrende.
Hvorfor valgte du akkurat dette studieprogrammet?
Jeg valgte 'Likestilling og mangfold' for at jeg synes at disse to begrepene er utrolig relevante samfunnsmessig. Likevel politikere, beslutningstakere, ledere og oss, vanlig mennesker fortsatt vet veldig lite om hva er det som de innebærer, og hvordan vi skal bruke dem for å bygge et bedre og mer likeverdig samfunn. Jeg hadde lyst til å lære noe som er nyttig, tankevekkende og få meg spesiell kunnskap som jeg bruke å forbedre livet til de som ikke er privilegerte eller hører til majoritet.
Hvordan er det å være student på ditt studieprogram?
Jeg er veldig fornøyd med instituttet vårt. Foreleserne er engasjerte, vet mye om forskjellige temaer og de er lett tilgjengelige og hjelpsomme i tilfelle spørsmål eller problemer. Jeg er også veldig fornøyd med studienes oppbygging, men kan lett tenke meg mere emner, og muligheter for diskusjoner.
Likestilling og mangfold er noe én kan aldri lære eller diskutere for mye om. Det er viktig at vi, studentene, holder oss oppdatert i hva som skjer i samfunnet og deltar aktivt i debattene, engasjerer oss i lokalpolitikken og ytrer meningene våre i klasserommet. Vi lærer ikke bare gjennom pensum og forelesningene, men også fra hverandre.
Hvordan er studiehverdagen din?
Kan være kaotisk eller avslappende. Akkurat nå har jeg to emner. Det viktigst for meg i dette semesteret er at jeg startet å jobbe med masteroppgaven min. Jeg har utviklet en plan som jeg vil prøve å holde meg til. Ved siden av studiet prøver jeg å trene, jobbe, og være sammen med familien min i naturen.
Hvordan er fritiden din som student?
Ved siden av å være masterstudent er jeg mammen til to barn, og jeg jobber som barnehageassistent. Til tross for at det er mange muligheter for å tilbringe fritiden på campusen, har jeg lite mulighet til å delta i studentlivet på grunn av mine andre forpliktelser.
Hvorfor valgte du likestilling og mangold?
Jeg valgte å ta en master i likestilling og mangfold fordi det er et fagområde jeg lenge har vært interessert i. Jeg var akkurat ferdig med en bachelor i sosialt arbeid da jeg begynte på masteren og hadde sett på ulike stillingsutlysninger. Da fant jeg fort ut at de jobbene jeg var mest interessert i ofte krevde master og ofte omhandlet noe innenfor likestilling og mangfold, så da ble valget enkelt! Jeg hadde også vært på besøk i Trondheim før og likte byen.
Hvordan er det å være student på ditt studieprogram?
Å være student på masterprogrammet i likestilling og mangfold er spennende. Man får virkelig utviklet evnen til å tenke kritisk og til å se verden på en mer nyansert måte enn før. Vi har vært gjennom mange viktige emner og foreleserne er gode på å formidle sin kunnskap. Det er tydelig at de virkelig brenner for sitt fagfelt, noe som oppleves svært engasjerende for meg som student. I tillegg har vi god tid på masteroppgaven som virkelig gjør at man kan fordype seg i den forskningsprosessen det er å skrive en masteroppgave. Man blir også fulgt godt opp av veiledere som har stor interesse for det man skriver om. Selv om masteroppgaven hovedsakelig er et selvstendig arbeid bruker vi masterprosjektet aktivt i forelesning, noe som gjør at alle får kunnskap om hverandres masterprosjekt. Det er en veldig nyttig måte å lære på og man får nesten lyst til å skrive både sin egen og medstudentenes masteroppgaver!
Hvordan er studiehverdagen din?
Jeg har forelesning på Dragvoll en til to ganger i uken. Jeg skal ikke legge skjul på at det er mye pensum på denne masteren, så for å være forberedt til forelesning går mye av tiden med på å lese pensum. Til gjengjeld opplever jeg pensum som svært interessant og nyttig, og det hjelper mye at foreleserne er gode på å oppklare uklarheter. Foreleserne er gode til å variere arbeidsformen og vi jobber både selvstendig, i grupper, har workshops, framføringer og leverer inn skriftlig arbeid. Allerede andre semester setter vi i gang med masteroppgaven, så brått består store deler av studiehverdagen til å gjennomføre datainnsamling, bearbeide data og omsider få skrevet ned noe nyttig som kan brukes i masteroppgaven.
Hvordan er fritiden din som student?
Mye av tiden går til verv som kontorfrivillig i Amnesty. Ellers liker jeg å trene og driver blant annet med moderne og jazz på NTNUI dans. Innimellom blir det også tid til cavasøndag, quiz på Edgar eller en rolig tur på kafé med venna.
Hvorfor valgte du Likestilling og mangfold?
Jeg valgte masteren i Likestilling og Mangfold fordi jeg ønsket å fordype meg i akkurat disse temaene. Jeg har alltid vært engasjert og interessert i likestilling, mangfold, sosiale ulikheter og menneskerettigheter, og etter en bachelor i sosiologi merket jeg at det var likestilling- og mangfoldstemaer jeg ønsket å utdanne meg videre i. Etter et enkelt google-søk med ordene "likestilling master" kom denne masteren opp, og da var det ikke tvil.
Hvordan er det å være student her?
Utrolig hyggelig! Ikke bare er vi en god gjeng med like samfunnsinteresser og verdier, men vi er også omringet av en gjeng engasjerte og utrolig dyktige forelesere. Du merker at det er godt miljø på programmet, både blant studenter og ansatte! De ansatte er også veldig opptatt av studentenes trivsel. I tillegg er det interessante emner som får deg til å se samfunnet på en helt annerledes måte, noe jeg syntes har vært veldig berikende. Jeg er også kjempefornøyd med måten programmet er lagt opp, blant annet gjennom at vi får god tid til å jobbe med masteren og får god veiledning fra masterveiledere hele veien.
Hvordan er fritiden din som student?
Jeg jobber på Studentsenteret på Gløshaugen, i tillegg til at jeg er instituttillitsvalgt. Jeg er også aktiv på Samfundet, hvor jeg synger i Trondhjems Kvinnelige Studentersangforening (TKS) noe jeg elsker! Store deler av fritiden min går til alt det sosiale Samfundet bringer med seg, eller å henge med studievennene mine. Ellers bruker jeg den ekstra fritiden jeg finner på Sit sine treningssentre.
Hvorfor valgte du å studere likestilling og mangfold?
Fordi jeg ville studere likestilling og mangfold i Trondheim. Jeg har alltid vært svært interessert i likestilling som fag. Masterprogrammet i likestilling og mangfold har gitt meg en fantastisk mulighet til å fordype mine kunnskaper innenfor en rekke områder knyttet likestillingsfeltet.
Hvordan er det å være student på ditt studieprogram?
Studiehverdagen er variert! Lærerne på likestilling og mangfold har vært flinke til å skape variasjon i opplegget. Dette gjeldet alt fra typer av øvinger, eksamen og faglig innehold. Vi har hatt forelesninger, seminar, workshops, presentasjoner fra elever, gruppearbeid, individuelle arbeider mm. Og det viktigaste av alt - tematikkene vi har arbeidet med har alle vært sikkelig spennende og interessante!
Hvordan er fritiden din som student?
Tid sammen med min familie og barn er det jeg prioriterer høyest på fritiden. Men tid sammen med mine nærmeste venner er også noe jeg verdisettet høyt. Noen av disse vennene har jeg møtt under min tid som student på NTNU. Jeg kommer alltid føle takknemlighet til NTNU for disse fantastiske vennskapene som har blitt skapt mellom oss studenter.
Hvorfor valgte du å studere likestilling og mangfold?
Jeg har lenge vært på utkikk etter et spennende masterprogram. Da jeg nå var klar for å ta en master, kom jeg over dette programmet, og det var ingen tvil om at det var i Likestilling og mangfold jeg ønsket å fordype meg. Fra tidligere har jeg skrevet innlegg i ulike aviser, om temaer som mangfold, ytringsfrihet, politikk og religionsfrihet. Det har vært litt sporadisk. Dette masterprogrammet vil gi meg mer faglig påfyll, slik at jeg kan jobbe med de temaene som engasjerer meg på en mer profesjonell måte.
Hvordan er det å være student på ditt studieprogram?
Studiet innfrir virkelig forventningene! Det er et mangfold blant lærere og studenter. Vi har utforsket en rekke ulike temaer, hvor hvert tema har vært en øyeåpner når det gjelder både bredde og dybde i fagfeltet likestilling og mangfold. Vi har blitt introdusert for mange interessante forskere gjennom deres bidrag til fagfeltet.
Hvordan er fritiden din som student?
Jeg har dessverre ikke så mye fritid, da jeg jobber 80 % ved siden av fulltidsstudier. Likevel gir studieprogrammet meg mye positiv energi, og jeg trives godt med mine medstudenter – vi har blitt en sammensveiset og hyggelig gjeng.