Produksjon og produktutvikling (MIPRODPRO) - Masterprogram
Produksjon og produktutvikling
Masterstudium (sivilingeniør) (2-årig)
Bli en pådriver for innovasjon med kunstig intelligens i industrien!
Som sivilingeniør i produksjon og produktutvikling lærer du å bruke kunstig intelligens og ny teknologi for å skape smarte, innovative løsninger. Du får solid teori og praktisk erfaring, som gjør deg klar til å tilpasse teknologi til fremtidens behov. Bli ettertraktet i en bransje i rask vekst – og bidra til å forme morgendagens produksjonssystemer!
I dette studiet lærer du hvordan teknologi kan endre produksjon og produktutvikling. Du starter med grunnleggende kunstig intelligens og maskinlæring, for å forstå hvordan disse kan forbedre produksjonsprosesser. Deretter går du dypere inn i produksjonssystemer og prosesser og lærer å bruke digitale tvillinger til å simulere og forbedre ekte produksjonsmiljøer. Du får også opplæring i fleksibel design og programmering, slik at du kan lage produkter tilpasset fremtidens behov.
Som sivilingeniører fra produksjon og produktutvikling får du en bred og solid ingeniørfaglig kompetanse. Ingeniører innen maskinområdet jobber med alt fra mekanikk og materialer til termodynamikk og automatisering – kompetanse som kan brukes i en rekke bransjer, fra energiproduksjon og robotikk til medisin og romfart. Denne allsidigheten gjør deg til en nøkkelspiller i utviklingen av både produkter og teknologi.
Kanskje det viktigste du lærer, er å lære. Teknologisektoren endrer seg raskt, og som sivilingeniør i produksjon og produktutvikling har du en plattform som gjør deg tilpasningsdyktig gjennom hele karriereløpet.
Studiehverdagen består av forelesninger, øvinger, praktisk laboratoriearbeid, bedriftsbesøk og egenstudier. Studentene har sitt eget areal i laboratoriet. Som student er det lett å ta kontakt med faglærer. Linjeforeningen Ing:a arrangerer sosiale og faglige aktiviteter gjennom hele studieåret.
Sivilingeniørutdanningen i produksjon og produktutvikling er et 2-årig masterprogram på 120 studiepoeng.
- Første semester og andre semester består av obligatoriske og valgbare emner basert på valg av spesialisering.
- I tredje semester skriver du en prosjektoppgave og tar fordypningsemner relatert til oppgaven.
- Fjerde og siste semester går med til masteroppgaven. Både master- og prosjektoppgaver er ofte skrevet i samarbeid med forskningsprosjekter og næringslivet.
Det er lagt til rette for utvekslingsopphold i utlandet i løpet av studiet.
Du må ha bachelorgrad i ingeniørfag med minst 25 studiepoeng i matematikk, 5 studiepoeng i statistikk og 7,5 studiepoeng i fysikk, eller tilsvarende utdanning.
Antall studieplasser: 20
Søknadsfrist 15. april
Vi kan hjelpe deg med utdanningsplaner, fagvalg, jobbrelevans og generelle spørsmål om studieprogrammet.