Bygningsinformatikk og trekonstruksjoner

Bygningsinformatikk og trekonstruksjoner

Masterstudium (sivilingeniør) (2-årig)

Studenter i laboratoriet. Foto: NTNU/Oda Hveem

studyprogramme-autofacts-portlet

MIBIT, Thu Nov 21 12:02:00 MET 2024 | M2
NYTT STUDIUM - NETTSIDEN ER UNDER ARBEID

Bygg grønt og digitalt – sett standarden for fremtiden!

Med en sivilingeniørutdanning fra Gjøvik står du klar til å lede utviklingen av bærekraftige og innovative byggtekniske løsninger. Her kombinerer du dyp innsikt i miljøutfordringer og digitalisering med valgfri fordypning innen enten digitale løsninger eller bruk av miljøriktige materialer som tre i konstruksjon. Dette studiet gir deg verktøyene til å gjøre en forskjell i byggenæringen – klar til å bygge for en grønnere fremtid?

På bygningsinformatikk og trekonstruksjoner får du kunnskapen du trenger for å lede utviklingen av byggtekniske løsninger, som møter morgendagens krav til byggenæringen. Du lærer om de miljømessige utfordringer byggebransjen står ovenfor og hvordan digitaliseringen kan bidra med løsningene.

Studiet gir deg anledning til å velge en spesialisering, slik at du kan fordype deg og forstå mer av viktige områder for byggebransjen. Du kan velge mellom to retninger eller velge en kombinasjon av disse:

  • Digitalisering av byggebransjen
  • Tre som byggemateriale

Les mer om hva du lærer

Som utdannet sivilingeniør innen bygg og trekonstruksjoner har du fått solid kompetanse som er ettertraktet og tilpasset arbeidsmarkedet. Du kan jobbe i en variert og bred næring som tilbyr muligheter og utfordringer som du kan være med på å løse.

Les mer om jobbmulighetene

Studiehverdagen består av forelesninger, øvinger, praktisk laboratoriearbeid, ekskursjoner og egenstudier. Som student er det lett å ta kontakt med faglærer. Linjeforeningen Ing:a arrangerer sosiale og faglige aktiviteter gjennom hele studieåret.

Les mer om studiemiljøet

Sivilingeniørutdanningen i bygningsinformatikk og trekonstruksjoner er et 2-årig masterprogram på 120 studiepoeng.

  • Første semester og andre semester består av obligatoriske og valgbare emner basert på valg av fordypningsprofil.
  • I tredje semester skriver du en prosjektoppgave og tar fordypningsemner relatert til oppgaven.
  • Fjerde og siste semester går med til masteroppgaven, som går over 20 uker. Både master- og prosjektoppgaver er ofte skrevet i samarbeid med forskningsprosjekter og næringslivet. 

Det er lagt til rette for utvekslingsopphold i utlandet i løpet av studiet.

Les mer om studiets oppbygning

Du må ha bachelorgrad i ingeniørfag med minst 25 studiepoeng i matematikk, 5 studiepoeng i statistikk og 7,5 studiepoeng i fysikk, eller tilsvarende utdanning.

Studieprogrammet har 25 studieplasser.

Søknadsfrist 15. april

Les mer om opptak og opptakskrav

Vi kan hjelpe deg med utdanningsplaner, fagvalg, jobbrelevans og generelle spørsmål om studieprogrammet.

Kontakt og veiledning